Slika nije pronađena

Redovito izdvajamo vaša najčitanija pitanja i odgovore kako bismo vas uputili na ono najzanimljivije u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori', a radimo to kako bi vam omogućili mjesto gdje možete dobiti ili dati nekome savjet ili mišljenje vezano uz neki problem ili općenito pitanje.

Bio je to raznolik tjedan, a u nastavku vam donosimo pitanja koja ste najviše čitali i oko kojih ste žustre rasprave vodili...

1. Pušenje i roditelji

Jel' vaši roditelji znaju da pušite? Ako znaju, kako su reagirali kad su saznali?

Neki od vaših odgovora:

Gucci123: Pa ako imaš manje od 17 godina i kažeš roditeljima da pušiš i oni reagiraju kao: 'Ma dobro', onda su roditelji bolesni.

Galexia: Ja ne pušim, ali mi brat puši. Rekao je starcima s 18-19 kad je i propušio, oni nisu bili baš presretni, ali nije baš ni da su imali neku burnu reakciju.

HelenV-lover: Ja ne pušim niti ću ikad, ali kad ti već to radiš jednostavno im reci. Normalno da ti neće sad reći: 'Bravo(ubaci svoje ime), to je baš dobro', nego će te možda pokušati i odviknuti od toga jer se brinu za tvoje zdravlje.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


2. Ja sam psihopat?

Imam 15 godina i već sam odmalena, hajdemo reći, 'problematična'. Već od vrtića sam imala probleme. Ja mislim da sam psihopat i zanima me može li se to s vremenom promijeniti, odnosno mogu li se promijeniti ili ću cijeli život to ostati? Jednostavno, ja nemam emocija. Nikad se u 15 godina nisam ni zaljubila ni ništa. Nisam imala ni dečka, ni prave prijatelje jer su se svi izbjegavali družiti sa mnom. Nemam emocija i kad netko npr. plače ja se pretvaram da mi je žao dok sam zapravo sretna što se toj osobi nešto loše dogodilo. Što se tiče škole, kad neko od mojih iz razreda dobije lošu ocjenu, samo sam toliko sretna da vam to ne mogu opisati, mene to ispunjava i uživam kad je netko tužan zbog toga. Nitko nikad nije skužio to jer sam ja uvijek prva koja želi pomoć i nikad mi se na licu ne skuži da je to tako. Što se tiče prijatelja, jako dobro manipuliram njima. Jednostavno imam nešto što ih natjera da rade sve kako ja to hoću i ne posumnjaju na to. Zato i imam malo prijatelja, ali nikad nisu skužili da su te moje emocije lažne, kao i da ja mislim sve suprotno. Jako sam impulzivna i agresivna. Jako brzo reagiram i teško se smirim. Često mijenjam raspoloženje. Ja horor film mogu u tri ujutro pogledati bez straha i ponovo zaspati. Volim gledati kad se netko ubija u filmovima kad reže žile, itd. Čak se i ja režem nekad i uživam u tome. Jako sam umišljena i mislim da se sve vrti oko mene i da sam ja centar svijeta i sve mora biti po mom. Jako volim lagati i uopće me ne peče grižnja savjesti zbog toga. Naprotiv, kad nešto lažem osjećam se super. Osjećam kao da je to još jedan dobro obavljen posao, a da nitko nije skužio. E sad, mene zanima hoće li to imati posljedice kad ću naći dečka, ako se uopće zaljubim, i hoću li se nekako morati promijeniti?

Neki od vaših odgovora:

devils_tears: Ovo je čista teen faza. 'Mogao bi pogledati u tri ujutro horor i odmah zaspati'. Omg, i ja, i ja sam psihopat! Proći će te. Psihopat je bolest, jako, jako teška mentalna bolest i psihopat sigurno za sebe ne misli da je psihopat. Tako da, don't worry. Želiš biti drugačija, normalno je to u teen godinama. Svi smo imali te neke svoje faze.

Di_No: Ti samo tražiš pažnju. Psihopati nikad neće tražiti pomoć jer je to bolest koje oni nisu, i ne mogu biti, svjesni.

LittleMissSunshinexDDD: Di_No - psihopatija je poremećaj osobnosti, a ne mentalna bolest. I oni jesu itekako svjesni, ali većinom ne vide u tome ništa loše i te vlastite karakteristike iskorištavaju tako da manipuliraju drugima i slično.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje


via GIPHY


3. Ići na more sa strancem?

Dakle ovako, ove godine nemam s kim ići na more. Smještaj imam. Duga je priča zašto nemam s kim ići. Long story short - javio mi se jedan tip, nije prijatelj, ne znam što mi je. Dopisujemo se tu i tamo, nikad ga uživo nisam vidjela, ali koliko sam shvatila dosta je povučen, ne zna održavati razgovor zanimljivim. Btw, ja imam 18 godina, on 19. Što vi mislite? Da odem s njim, pa se kroz to vrijeme tamo provedeno i bolje upoznamo? Mislite li da je riskantno ili nešto? Unaprijed hvala svima na odgovorima!

Neki od vaših odgovora:

MirnaMiki: Odi. Ako preživiš, javi nam kako je bilo.
>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

Ozbiljno, kako se usudiš ići s nekim nepoznatim na ljetovanje? Iza tog profila može biti svatko. Savjetujem ti da ne ideš. I usput, pa što ako nemaš s kim ići na more. Ja imam 18 pa ovo ljeto idem sa svojom obitelji na more.

LittleMissSunshinexDDD: Mislim da je riskantno i ako možeš, radije idi s prijateljicama ili čak sama ako financijski možeš izgurati jer nikad ne znaš kakav karakter ima taj dečko. Međutim, tako npr. isto ima stranica couchsurfing gdje isto potpuni stranci putuju i međusobno pružaju jedni drugima smještaj itd.. Međutim, po meni je sve to nekako igra na sreću. Uglavnom, čuvaj se i držim fige da ćeš ispravno odlučiti.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Prilaženje dečkima, nedostatak iskustva s curama i ismijavanje u razredu su najčitanije teme tjedna

Velika razlika u godinama, koliki ste vjernici i kako postati pjevačka zvijezda su najčitanije teme tjedna

Prvi poljubac, golišave fotke, prijetnje i teen mame su najčitanije teme ovog tjedna

pitanja Pušenje stranac starci ljetovanje odgovori psihopat savjeti Pitanja i odgovori najčitanija pitanja

Još vijesti