Slika nije pronađena
Prije nešto više od mjesec dana hrvatska je javnost upoznata s novom 'igrom' 'plavi kit' koja je odnijela preko 130 mladih života. Krajem prošlog tjedna konačno je uhićen je administrator samoubilačke grupe u Rusiji.

Dvadesetšestogodišnji poštar Ilya Sidorov navodno je odgovoran za uvlačenje djece u opasnu grupu na Facebooku i nagovaranje istih da počine samoubojstvo.Sve počinje stavljanjem statusa s hashtagom (oznaka sinikit, f57, ff33, 'u igri sam', 'plavi kit' ili 'probudi me u 4:20'), nakon čega dolazi poruka s lažnog profila, čiji je 'mastermind' upravo Ilya, sumnja ruska policija. Ta osoba zatim zadaje sljedeće korake, 50 zadataka, od kojih je posljednji samoubojstvo.Glasnogovornica ruskog Ministarstva unutarnjih poslova Colonel Irina Volk potvrdila je njegovo uhićenje i rekla da je uhvaćen u akciji koja je pokrenuta nakon što je Sidrov nagovorio četrnaestogodišnjakinju da pokuša okončati život. Rekla je i da je priznao da je administrator grupe od 32 člana, svih redom maloljetnika, kojima je kreirao život. Plakao je kada su ga ispitivali o školarki koja je skočila pred vlak u nerazjašnjenim okolnostima.

Kako piše Mail Online, ministrica je izjavila kako je u njegovom stanu pronađeno pet mobitela, tablet i nekoliko SIM kartica.

Uhićen je na krovu zgrade u Moskvi, nakon čega je odveden u zatvor u Chelyabinsk, a istraga će trajati do kolovoza. Optužen je za nagovaranje trinaestogodišnje djevojčice u selu Yetkul na samoubojstvo, piše britanski Mirror.Podsjetimo, još od prošle godine u zatvoru se nalazi i dvadesetjednogodišnji Philippe Budeikin koji je idejni začetnik 'igre'.

Foto: YouTube BrandNews/Pixabay

M.Z.
Pročitajte još:

Svi pričaju o igri 'Plavi kit' – samo bez panike, evo kako pravilno reagirati

Širi se panika zbog igre 'Plavi kit' – što možeš učiniti kako bi se zaštitila?

Nema lošeg raspoloženja - trikovi kako da preživiš kišni dan

Policija ilya sidorov Rusija Poštar Plavi kit uhićenje