Slika nije pronađena

Od vlastite ruke su stradali 12-godišnja djevojčica i 16-godišnji dječak iz Kolumbije. Dobivali su zadatke od korisnika pod imenom 'Momo' koji s vremenom postaju sve teži i okrutniji, da bi u konačnici 'igra' završila samoubojstvom.


Lokalna policija je potvrdila da su u mobitelima preminulih pronašli poruke koje se povezuju s igrom, a sada istražuju povezanost dviju smrti, piše Daily Mail. Navodno je djevojčicu stariji dječak uključio u igru...

'Momo' je avatar pticolike žene izbuljenih očiju, iza kojeg se krije nepoznata osoba koja prijeti prokletstvom onima koji se ogluše na dane upute. Igra započinje dodavanjem broja koji pripada korisniku pod imenom 'Momo', nakon čega se ta osoba javlja s nizom izazova. Moguće ju je jednostavno izbjeći – jednostavno ju nemojte dodati među svoje kontakte! Upozorenje istog sadržaja već je izdalo nekoliko nacionalnih policija – primjerice španjolska čiju objavu donosimo u obliku slike.


Osim što ovaj izazov nedvojbeno podsjeća na prošle godine aktualnu igru 'Plavi kit', ima određene sličnosti i s izazovom 'Slenderman' koji je bio viralan prije nekoliko godina... Podsjetimo, tada su se djeca međusobno bola nožem kako bi impresionirala fiktivnog lika, Slendermana. 15-godišnja Morgan iz Wisconsina je, primjerice, drugu djevojku natjerala u šumu i tamo izbola 19 puta iz tog razloga. Djevojka je završila pod zemljom, a Morgan u psihijatrijskoj bolnici.

'Momo' je nekakva vrsta nastavka tih brutalnih 'igara', a lik Momo također je fiktivni lik. Tu grotesknu avatar lutku je izmislio japanski umjetnik Midori Hayashi, no tu staje njegova umiješanost u ovu priču. On nije krivac za pojavu ove igre, samo se njegov lik koristi kao slika kontakta.


Tko zapravo stoji iza ovog broja koji se predstavlja kao Momo i dalje se ne zna, a mi se nadamo da će se uskoro otkriti. Dotad se pazite!


Foto: Instagram/Screenshot/Profimedia

M.Z.


Zbog nje su u školama zabranjivali narukvice, a sada se vratila - saznali smo zašto je igra 'Šarene narukvice' tako opasna

Provjeri još...

Nova bolesna igrica među tinejdžerima izluđuje roditelje i policiju – ovo nije zabavno

Kraj igre koja je uvela strah među mlade - uhićen administrator igre 'plavi kit'

Plavi kit momo igra opasno Samoubojstvo

Još vijesti