Slika nije pronađena

Vjerujemo da su rijetke one djevojke koje požele biti zavarivačice. Međutim, Diana Bagautdinova je 19-godišnjakinja koja je proglašenja najboljom zavarivačicom Rusije.

Diana je osvojila prvo mjesto na natjecanju u zavarivanju pod nazivom WorldSkills All-Russia Welding Contest. Ova djevojka iz Moskve bila je jedina ženska osoba na tom ruskom natjecanju, a uspjela je nadmašiti drugih 20 muškaraca i pobijediti u natjecanju. 'Na natjecanju su postojala četiri modula koja su uključivala četiri vrste zavarivanja. U početku mi je stručnjak rekao da sam među prva tri natjecatelja, ali nisam znala da ću na kraju pobijediti ', rekla je mlada zavarivačica za HYBRIDtechcar.


'Nevjerojatno sam fascinirana procesom zavarivanja. To je takav osjećaj uzbuđenja dok gledam u goruću iskru koja spaja metal. To je stvarno lijepo', rekla je Diana za Russia Beyond. Zaljubila se u zavarivanje prije tri godine tijekom praktičnog osposobljavanja u školi gdje je učila biti inženjer sustava grijanja. Njezin mentor je bio impresioniran Dianinim radom i prijavio ju je na WorldSkills natjecanje. Diana poznaje samo nekoliko drugih zavarivačica, ali taj broj će se sigurno povećati jer sad Diana drži satove zavarivanja srednjoškolcima – curama i dečkima.


Mnogi njezini suparnici nikad ne bi rekli da će djevojka stajati na prvom mjestu, ali oni ju nikad nisu diskriminirali, koliko god im je čudno bilo vidjeti djevojku kako se spretno služi alatom. Poželjeli su joj puno sreće u budućnosti, u njezinom radu i daljnjim natjecanjima.Djevojke polako, ali sigurno, dokazuju da mogu biti odlične u apsolutno svakom zanimanju i izazovu koji se stavi pred njih. Baš dobro, zar ne?
Foto: YouTube Screenshot/Twitter

M.S.K.

Pogledajte još:

Ništa od dvojke za trud – u zadaćnici se raspisao o dilerima pa u potpisu dobio 'duboko šokirana'

Prva hrvatska zvijezda – 'da nisam glazbenica, bila bih Leonard iz Teorije velikog praska'

Oni su 'Poduzetnici budućnosti' – digitalne GPS tenke i žvake za koncentraciju proglašene najboljim idejama srednjoškolaca

diana bagautdinova Zavarivačica Rusija prvo mjesto Natjecanje

Još vijesti