Slika nije pronađena

Neke od ovih hackova možda već i znaš, ali sigurno ima i onih koji su ti nepoznanica. Dio njih se odnosi na pranje grudnjaka, spremanje, kako nositi ako imaš haljinu golih leđa, ali i kako grudnjak učiniti udobnijim.

Grudnjaci su must have u životu svake djevojke. Bez njih se ne može, ali nekada su stvarno trn u oku. Prvi problem s kojim smo se svi nekada susreli je pronalazak prave veličine i pravog modela koji će ti najbolje odgovarati. Ali to je samo dio problema. Svako toliko se pojavi neki novi problem, od žica koje počnu ispadati i pikati te, do ocrtavanja grudnjaka ispod uske odjeće, načina na koji se vidi ako nosiš haljinu s otvorenim leđima ili majicu bez rukava... Svaki od tih problema je zapravo ima vrlo jednostavno rješenje. Žene nose grudnjake godinama, a od tada do sada su već osmislile hrpu hackova koji ti mogu pomoći i olakšati svakodnevne probleme. Pogledaj koji su to sve korisni trikovi:

1.Kako da ti se na leđima ne vidi traka od grudnjaka?

Sve one majice i haljine koje imaju na leđima neobične izreze baš na onom dijelu gdje ti je grudnjak su problematične za nositi. Ružno je kada se vidi traka od grudnjaka, a kako to izbjeći. Ako imaš neki stari grudnjak koji ti nije žao uništiti, vrlo je lako zapravo. Možda ovo nije najugodniji način za nositi grudnjak, ali na nekoliko sati, nije neizdrživo. Postoji DIY tutorial koji će ti točno prikazati cijeli postupak.


2.Ako nisi fan ovog prvog hacka, postoji još jedan način kako riješiti problem da ti se vidi grudnjak na leđima.

Ovaj ti tutorial neće pokazati kako sakriti grudnjak, već kako napraviti kul dizajn koji ti neće biti problem pokazati. Nisu svi fanovi nošenja grudnjaka na čudne načine, kao ni onih s prozirnim trakama na leđima, za takve je cure ovaj tutorial. Od običnog grudnjaka možeš napraviti skroz novi dizajn s jednostavnim trakama na leđima. Ovo nije toliko teško da možeš napraviti i sama. Evo kako:


3.Sportski grudnjak nakon vježbanja odnesi sa sobom pod tuš

Umjesto da svaki put nakon vježbanja sportski grudnjak bacaš u vešmašinu, što će ga prije uništiti, savjetuje se da ga lagano opereš ručno kada se tuširaš nakon treninga. Ne moraš koristiti nikakva posebna sredstva, već je u redu i gel za tuširanje koji koristiš. Ipak, ovo je u redu kao rješenje ponekad, nemoj ga zaboraviti i nekad baciti i u vešmašinu.

4.Kako spremati grudnjake?

Umjesto da ih izvijaš u različite oblike i guraš u ladici, najbolji je način da ih prebaciš sve preko jedne vješalice. Neće im se uništiti oblik, a i uštedjet ćeš na prostoru.

5.Spoji naramenice od grudnjaka na leđima kopčicom

Umjesto da kupuješ poseban grudnjak kojem se naramenice mogu na leđima prekrižiti, isto možeš napraviti s bilo kojim grudnjakom koji već imaš, samo ti treba kopčica ili spajalica. Produži naramenice malo više nego kako ih inače nosiš i jednostavno ih na sredini leđa spoji.

6.Nemoj samo tako baciti grudnjake u perilicu rublja

Ako si uložila malo više novaca u neki grudnjak, bilo bi šteta da se uništi prije nego što je to potrebno. Samo tako baciti grudnjak u perilicu rublja s ostalim stvarima nije preporučljivo. Dodatno ćeš ih zaštiti ako ih prije toga staviš u posebne vrećice za rublje, koje se mogu naći primjerice u DM-u, i mogu se koristiti hrpu puta. Tako će biti sigurni i zaštićeni.

7.U haljine koje imaju skroz otvorena leđa, grudnjak možeš...

Jednostavno ušiti. Samo odreži naramenice i traku te ostavi košarice koje vrlo lako uz pomoć konca i igle možeš ušiti na haljinu na dio gdje su ti grudi.

8.Naramenice koje se urezuju u ramena


Neki grudnjaci imaju naramenice koje kao da su napravljene od nekog posebnog materijala koji je stvoren kako bi ti nanosio bol. To je najčešće situacija s grudnjacima koji imaju vrlo tanke naramenice. Ako primijetiš u dućanu da će to biti problem, možeš to izbjeći, ali ako si već kupila grudnjak i zapela s njim, sljedeća najbolja stvar koju možeš napraviti je da nabaviš umetke za naramenice koji se mogu staviti na ramena ispod naramenica.

9.Kako ih sušiti nakon pranja?

Nakon što je grudnjak opran i izvadila si ga iz perilice rublja, najgora stvar koju možeš napraviti je baciti ga u sušilicu rublja. Ne preporučuje se ni da ga objesiš na stalak za sušenje jer će tako izgubiti oblik. Najbolji je način za sušenje mokrih grudnjaka tako da ih polegneš na nešto i pustiš da se osuše na zraku.

10.Pretvori svoj normalni grudnjak u grudnjak bez naramenica – koji neće padati


Za ovaj i još nekoliko korisnih hackova s grudnjakom pogledaj video iznad.  Ovaj i drugi hackovi su vrlo jednostavni i korisni.


11.Ako nemaš prostora za pospremiti grudnjake tako da ih objesiš na vješalicu, možeš ih pospremiti ovako:

U ladicu, logično, ali u tom slučaju ih nemoj slagati tako da ih izokrećeš i slažeš da jedna košarica ide u drugu. Tako se uništava njihov oblik i košarice će lakše i brže poprimiti čudni oblik i dobiti kvrgice. Bolji je način da ih samo raširiš i tako složiš jednog iza drugog.

12.Kada ti žica iz grudnjaka počne izvirivati i pikati te...

Možeš to riješiti u tren oka samo tako da na tom dijelu grudnjaka povučeš malo tkaninu i učvrstiš je uz pomoć igle i konca. Nije ništa teško, a ako se radi o grudnjaku koji voliš nositi, ovako ćeš mu još malo produljiti život.


Foto: Shutterstock.com – AbElena/ YouTube/ amazon.com

M.T.

Pogledajte još:

Topići ubrzavaju rast grudi - i drugih pet mitova o grudnjacima službeno je *razbijeno*!

Grudi i tijelo će ti biti zahvalni - pet razloga zašto bi trebala što manje nositi grudnjak

Mali trikovi u provjeravanju odgovara li ti grudnjak u potpunosti i kako savršeno namjestiti naramenice

grudnjaci info trikovi hackovi

Još vijesti