Lakiranje nokti

Kada lakiraš nokte u zadnji tren i lak ti se treba osušiti što je prije moguće ili si samo nestrpljiva i ne da ti se čekati dugo da se osuši, onda će ti ovi trikovi dobro doći.

Čekanje da se lak na noktima osuši je dosadan proces koji nitko ne voli. Nemoguće ga je preskočiti, ali ga možeš ubrzati. Ako si i ti nestrpljiva i ne možeš dočekati da se lak osuši pa ga razmuljaš, onda sljedeći put kada ćeš lakirati nokte isprobaj neku od ovih tehnika. One će pomoći da se proces sušenja barem malo ubrza. Neki od ovih načina sušenja noktiju zvuče malo čudno, ali vjeruj procesu!

1.Namoči nokte u ledenu vodu
U zdjelu stavi ledenu vodu i dodaj par kockica leda pa u to namoči ruke na minutu i kada izvadiš još kratko pričekaj. Nemoj brisati ruke u ništa, ostavi da se suše na zraku. Lak će se brzo osušiti i spremna si za ići.

2.Stavljaj tanke slojeve laka
Možda imaš potrebu staviti deblji sloj laka kako bi se boja što bolje vidjela i bila što intenzivnija, ali to nije dobra ideja. Stavi jedan tanak sloj laka, a ako nisi zadovoljna s bojom, onda za minutu dodaj još jedan sloj. Stavljanje što tanjih slojeva pomaže da se sve skupa što prije osuši.

3.Fen za kosu na hladnom načinu rada
Svaki fen danas ima i hladni način rada, što je idealno za ovu situaciju. Pazi da staviš najslabije puhanje i da fen ipak udaljiš malo od noktiju. Definitivno će ubrzati proces!

Nalakirani nokti Kako da ti lak na noktima izdrži što dulje? 10 savjeta uz koje se neće skinuti i okrhnuti za par dana

4.Baby ulje ili maslinovo ulje
Zvuči čudno, ali radi. Sušenje nokti uz pomoć ulja ima dvostruku korist jer osim što će ti brže osušiti lak, usput je i dobro za kožicu oko noktiju jer će ju omekšati i hidratizirati. Stavi stvarno malo ulja preko nokta. Ovo će pomoći i da ti se lak ne uništi ako slučajno zapneš za odjeću dok se suši.

5.Prozirni i metalik lakovi se suše brže
Bitno je i kakav lak biraš. Oni koji su prozirni i koji imaju metalik nijanse su lakovi koji u svom sastavu imaju više otapala i zbog toga se brže suše.

6.Našpricaj lak za kosu
Ako imaš pri ruci lak za kosu, možeš i s njim probati. Našpricaj ga po noktima, ali nemoj pretjerati i pazi da ne špricaš iz prevelike blizine jer bi u tom slučaju mogla i uništiti lak. Udalji bočicu i onda lagano pošpricaj!

7.Stavi ih pod mlaz hladne vode
Ako ti se ne da raditi hladnu kupku za nokte koju smo spomenuli ranije, možeš ih samo staviti i pod mlaz hladne vode. Puno jednostavnija opcija. Ipak, budi oprezna s njom jer ako si stavila predebeli sloj laka nokte, mlaz bi ga mogao razmuljati.

8.Proizvodi za nokte namijenjeni za brže sušenje
Osim različitih trikova, postoje i proizvodi za nokte koji su namijenjeni upravo rješavanju ovog problema. Primjerice, postoje kapi za brzo sušenje koje se stave na nokat i to je to, nokti su suhi sto puta brže.

Ideje za proljetne nokte: 15 slatkih manikura s kojima se inspiriramo ovog proljeća Proljetne manikure Hrpa cvjetića Uokvireno cvijeće +12 Ombre

lakiranje nokti manikura brže osušiti osušiti lak na noktima trikovi hackovi brže sušenje laka za nokte

Još vijesti