Student

Zašto bi bilo komplicirano, ako može biti jednostavno? Studentski život, pogotovo za one koji se sele u drugi grad, prvi je korak prema osamostaljivanju od roditelja. Faks je malo drugačiji od srednje i ovi će ti savjeti sigurno dobro doći.

Biti student je totalno drugačije od biti srednjoškolac. Imaš više obaveze, moraš biti odgovornija i odjednom kao da si zagazila u odrasli život. Pogotovo ako si se odselila i od svojih roditelja. Odjednom trebaš paziti da se svako jutro probudiš na vrijeme, da si osiguraš hranu, pospremiš za sobom, naučiš sve na vrijeme, opereš robu i usput se stigneš i podružiti s ljudima. Biti student je jedno super razdoblje u životu, a da ti ga olakšamo koliko je god moguće, donosimo ti 15 savjeta koji će ti dobro doći u ovom novom razdoblju u životu. Ovi su savjeti iz različitih sfera, od učenja preko organizacije do života općenito.

1.Da ne prespavaš ujutro: Mobitel prije spavanja stavi u praznu čašu ili šalicu
Ako si netko koga je ujutro teško probuditi, samo večer prije stavi mobitel u praznu čašu ili šalicu i ujutro kada ti krene zvoniti alarm, bit će glasniji nego inače, i sigurno ćeš se probuditi.

2.Snimaj predavanja
Ako imaš na faksu neko predavanje koje ti je teško pratiti, snimaj ga na mob, samo zvuk. Nekim profesorima ovo nije drago da se radi, ali ako snimaš samo za svoje potrebe, neće niti znati da to radiš, a sebi ćeš olakšati.

3.Ako nemaš dosta mjesta u ormaru, iskoristi trik s otvaračem od limenke
Onaj mali dio s kojim otvaraš limenku – spremi. Svaki put kada popiješ limenku nečega, kreni ih spremati i iskoristi da uz pomoć njih na jednu vješalicu staviš puno više komada odjeće.

 

@cosmopolitanuk FASHION EDITOR-APPROVED HACK: How to make more space in your wardrobe. Like for hack #2! #learnontiktok #fashionhack #fashionhacks #lifehack ♬ original sound - CosmopolitanUK

 

4.Ako ti se miješaju ključevi – premaži ih lakom za nokte u različitim bojama
Imaš više ključeva i ne možeš zapamtiti koji je od kojih vrata? Iskoristi boje! Gornji dio ključa, koji ne ide u ključanicu, prefarbaj lakom za nokte.

5.Ako ti se uvijek zapetljaju punjači, slušalice i ostale žice – svaku pospremi u praznu rolu wc papira
Kada ti se sve ove žice stalno petljaju, to frustrira, a i prije će se uništiti. Ako nemaš puno ladica i ormarića za pospremiti stvari, iskoristi ovaj hack. Uzmi praznu rolu wc papira i u nju složi slušalice, u drugu punjač, u treću USB – ili kakve god žice ti imaš. To će ti pomoći da se ne pretvore u kaotičnu spetljanu lopticu.

Pakiranje Krećeš na faks i seliš se u studentski dom? Popis od 20 stvari koje trebaš obavezno spakirati

6.Stavljaj stvari na zid s krep trakom (ili slikarskom trakom)
Krep traka (ili slikarska traka) je ona žuta samoljepljiva traka. Dobra je jer će ti držati stvari na zidu – raspored, fotke, plan učenja…, a kada ćeš ju trebati skinuti, nećeš oštetiti zid.

7.Kada ti se laptop pregrijava – stavi ga na podlogu od praznih kutija od jaja
Ako osjetiš da ti je laptop malo prevruć i da proizvodi zvukove puhanja, vjerojatno se pregrijao. Ne želiš da se u nekom trenu samo ugasi, pogotovo dok pišeš neki rad za faks, a jedan trik koji će ti tada pomoć je da ga položiš na praznu kutiju od jaja. Samo ju rasklopi i okreni, tako da laptop posjedneš na donji dio kutije – a onaj dio gdje idu jaja da bude okrenut prema stolu.

8.Ako ti tenisice zaudaraju – stavi u njih vrećice čaja
Pogotovo ako si u studentskoj sobi i nemaš puno prostorija ili si u manjem stanu i tenisice držiš u sobi. Ne želiš da smrde! Ukoliko osjetiš da zaudaraju, kada ih skineš, stavi u svaku vrećicu čaja dok ih ne nosiš.

9.Mentol bombon kao pomoć kad ti padne koncentracija
Imaš još toga za učiti i raditi za faks, a koncentracija ti je pala, počela te boljeti glava i dosta ti je? Ubaci u usta mentol bombon. On će ti pomoći.

10.Kad gledaš video na mobu, a nemaš ga gdje nasloniti, iskoristi sunčane naočale
Gdje god da jesi, ako želiš gledati video ili Netflix na mobu, ili nešto čitaš na njemu, a nemaš ga gdje nasloniti i moraš ga držati u rukama, napravi držač od sunčanih naočala. Sklopi naočale i okreni ih naopako, a mobitel stavi tako da se nasloni na stakla. Baci oko na video!

11.Kad slučajno zatvoriš tab na Internet pretraživaču koji ti ipak treba, vrati ga na ovaj način
Samo stisni CTRL+Shift+T i tab će se vratiti.

12.Kad trebaš nešto zapamtiti, a nikako ne možeš – stavi si na pozadinu na mob
Bilo da je u pitanju neka tablica, graf, lista ili bilo koja druga informacija, koja ti jednostavno ne želi u glavu, stavi ju na pozadinu mobitela ili na zaključni zaslon – tako ćeš ju vidjeti 1000 puta dnevno i vjerojatnije da ćeš zapamtiti.

Studentski dom Nemaš toliko privatnosti, ALI: 7 razloga zašto je bolje živjeti u studentskom domu nego u stanu

13.Kada ti je u sobi jako vruće, a nemaš ju kako ohladiti, stavi pred prozor mokri ručnik
Namoči ga i objesi ispred prozora da bi ti se temperatura u sobi spustila. Ovo ti može dobro doći ako si negdje gdje nema klime.

14.Kada pišeš neke radove za faks, koristi Google Scholar
Ovo je dio Googla koji ima puno stručne literature i prije ćeš tu pronaći izvore za svoj rad.

15.Ako si nešto krivo napisala, a ne želiš da se vidi – nemoj samo zašarati, već koristi ovu tehniku
Bilo da su u pitanju brojevi ili slova koje si negdje napisala, ali si se zeznula i ne želiš da se može pročitati? Ako samo zašaraš, svejedno će se moći pročitati. Trik je da preko slova kreneš pisati druga random slova. Tako nema šanse da će se više moći pročitati.

student faks krećeš na faks trikovi savjeti hackovi dobro doći na faksu olakšati si život studentski trikovi savjeti za studente za brucoše

Još vijesti