Spavaća soba

Svi želimo imati što veću sobu, ali činjenica je da su male sobe šarmantne i da postoje razlozi zbog kojih su bolje od velike. Ako i imaš manju sobu, sada ćeš vidjeti da to uopće nije tako loše kako si mislila da je.

Znamo da si vjerojatno pomalo razočarana i tužna jer imaš malu sobu. Puno nas to gleda kao lošu stvar – ali zapravo uopće nije. Imati malu sobu nije tako grozno kako misliš da je! Male sobe mogu biti jako slatke i šarmantne, a i imaju puno prednosti za razliku od velikih soba. Da, lijepo je imati puno prostora, ali u maloj sobi ima drugih stvari koje su joj prednosti. Od sada svoju malu sobu više nećeš gledati kao problem, već kao super stvar! Pronašli smo i nekoliko primjera malih soba koji ti mogu poslužiti kao inspiracija kako urediti mali prostor, a da on izgleda dobro! A zašto je to super imati malu sobu? Evo razloga!

 

 

1.Imaš manje za čistiti i pospremati
Prva i najbitnija prednost, ona zbog koje će ti sigurno biti drago što je tvoja soba mala. Kada kreneš čistiti, bit ćeš sretna što si tako brzo gotova. Da ti je soba velika, to bi trajalo puno puno dulje. A realno, rijetko tko voli čistiti i pospremati.

 

 

2.Sve ti je nadohvat ruke
Još jedna prednost male sobe je što je sve tu! Ne moraš niti ustati iz kreveta nekad da bi došla do stvari koje ti trebaju. Osim toga, pošto je soba mala i nema u njoj puno mjesta, vjerojatnije je ni da nećeš u njoj čuvati tisuću stvari koje ti ne trebaju.

Sobe Soba ti izgleda dosadno i bezveze? 6 različitih načina na koje ju možeš urediti

3.Izgleda udobnije i ima dušu
Ima nešto u malim sobama. Puno su šarmantnije nego velike. To je vjerojatno zato što su tako male i onda su stvari 'nagurane', ali u pozitivnim smislu. U velikim sobama većinom ima puno praznog prostora ili stvari koje se ne uklapaju, ali roditelji nemaju gdje s njima i moraju stajati tu. S malim sobama nema tog problema.

 

 

4.Jeftinije je kada želiš napraviti makeover sobe
Svima nam nekada dosadi soba i želimo promijeniti SVE. Pogotovo kako odrastamo. Ne sviđaju nam se iste stvari koje su nam se sviđale prije par godina. Pošto je soba mala i u njoj je manje stvari, bit će puno lakše napraviti makeover. Što znači i da su veće šanse da će ti roditelji to dozvoliti, a možda će ti čak i češće pustiti da ju mijenjaš.

5.Natjerat će te da više vremena provodiš izvan sobe
Toliko vremena provodimo u sobi, sami, zatvoreni, a to nije baš dobro. Kada imaš malu sobu, iako ćeš ju voljeti, ipak je mala i htjet ćeš češće izaći iz nje. Možda ćeš više komunicirati i družiti se sa svojima doma ili raditi neke druge stvari, što je i jedno i drugo dobro.

 

 

6.Imat ćeš manje stvari i biti organiziranija
U malu sobu ne stane puno toga, ali zato ćeš morati biti kreativna i smisliti načine kako sve utrpati u nju, a da izgleda dobro. Što imaš kreativnije ideje, to će ti soba izgledati više jedinstveno. Sve će izgledati organiziranije jer ostavljanje nereda neće biti opcija, pošto i malo nereda u maloj sobi izgleda jako kaotično i ružno.

7.Lakše ćeš ju personalizirati
Dosta je da staviš par fora stvari i soba će izgledati više za tebe i dočaravati tvoju osobnost. U velikim sobama treba puno više stvari da se personalizira, a to nije niti jeftino niti lako složiti da izgleda dobro. Mala soba će biti više TI nego velika.

Spavaća soba Male stvari koje čine veliku razliku – zbog njih će ti soba odmah izgledati čišće i urednije

soba mala soba bolja zašto razlozi spavaća soba inspiracija za malu sobu

Još vijesti