Slika nije pronađena

Zašto trošiti novac na kutije za poklone, kada uz malo mašte možeš dar pokloniti u svojoj home made kutiji. Osim što garantira uštedu novca i dobru zabavu, unijet ćeš i dozu svoje osobnosti.

Ukrasne kutije čije su cijene u dućanima prenapuhane, sada možeš napraviti i kod kuće! Uz malo mašte i slobodnog vremena, uz dar pokloni i dio sebe tako da sama napraviš gift box koji će sigurno biti cijenjen jednako, ako ne i više od samog poklona.

Nama najsimpatičniji i najjednostavniji način izrade kutijice jest onaj od kartona iskorištene role papira. Da - dobro ste pročitali, kartonu wc papira udahnite novi život u sasvim drugom obliku.


Sve što trebaš napraviti jest saviti krajeve koluta prema unutra tako da se preklapaju, kada si to napravila, slijedi zabavan dio a to je ukrašavanje! Opskrbi se bojama, ljepilom, trakicama, šljokicama, perlicama, što god ti padne pod ruku i tmurnu smeđu boju pretvori u eksploziju boja i veselja.


Slatka kutija u obliku piramide nije komplicirana kao što se čini. Ako samo proučiš korake dobivanja iste, shvatit ćeš da je sve u rezanju, zato kupi nešto tanji karton ili deblji papir u boji koji ćeš moći uredno saviti i izreži oblik kakav je na žutoj slici. U idućem koraku ćeš olovkom označiti linije koje ćeš potom saviti i izbušiti rupice koje će biti vezane ukrasnom vrpcom. Ukrasi po želji.


Za izradbu najobičnijeg kocka oblika potrebno je slijediti upute sa slika korak po korak. Za početak nabavi malo deblji papir koji ti se čini dovoljno stabilan za jednu kutijicu namjerenoj za lakši poklon, poput nakita.

Kada si ga izrezala po obliku sa slike, nacrtaj gdje trebaju biti pregibi te na tim mjestima savij papir, trudi se biti što preciznija i urednija da to na kraju priliči jednoj simetričnoj kocki. Na mjesta gdje piše glue nanesi ljepilo te prateći slike lijepi dijelove. Uz malo strpljenja dobit ćeš krasnu kutijicu u kojoj također možeš držati sitne stvarčice kako ih nebi pogubila.


Kako ti se sviđaju diy kutije za poklone? Preferiraš li kupovinu ili izradu istih?Matea Kutija
Foto: frksmed.blogspot.com, pinterest.com, linesacross.com

diy kutije zanimljivo

Još vijesti