Slika nije pronađena

Čini ti se da sve slatke stvari već posjeduje polovica cura iz škole ili društva, želiš nešto posebno, unikatno, neviđeno, a opet preslatko? Mi ti dajemo prijedlog za ogrlicu koja će uz malo truda i strpljenja izgledati kao kupljena, a nakon što ju napraviš, nadamo se da će te motivirati u nastavku izradbe nakita jer osim što je odlična antistres terapija, uštedjet ćeš novac i garantirano biti zadovoljna konačnim produktom!

Pitaš se kako napraviti spomenutu ogrlicu od ljuskica pistacija? Slijedi korake i postani vlasnica genijalne ogrlice, savršene za vruće ljetne izlaske.


Korak 1

Za početak nabavi stari karton i izreži ga u polukružnom obliku, to će biti baza tvoje ogrlice.

Korak 2

Probuši male rupice u kutevima kartona i u njih učvrsti tanki lanac po izboru.

Korak 3

Pomoću laka za nokte ili akrilnih boja oboji ljuskice pistacija u željenu, a ako želiš postići ombre efekt koji izgleda genijalno, pripazi na nijanse koje će ići od tamnije prema svjetlijoj. Nakon prvog sloja ostavi da se dobro osuši te nanesi još jedan ili dva sloja, zatim nanesi prozirni lak pomoću kojeg ćeš dobit sjaj ljuskica.

Korak 4

Kada su ljuskice suhe, počni ih ljepiti s vrlo jakim ljepilom (može i ono u pištolju) od dna prema vrhu, neka tamnije ljuskice budu na dnu i s 'penjanjem' budu svijetlije.


Matea Kutija
Foto: www.cremedelacraft.com

diy ogrlica zanimljivo

Još vijesti