Slika nije pronađena

Svi smo svjesni da je škola krenula i nema više izležavanje do podneva ili gledanja filmova do sitnih sati. Ipak, sve zajedno još uvijek nije toliko ozbiljno i naporno, a da nam ne ostane vremena za DIY aktivnosti.

Evo što možeš  sama napraviti, a što će osvježiti tvoj povratak u školske klupe. Varijacije na temu su i više nego dobrodošle, a sve što ti treba su igla i konac, ljepilo i još pokoja sitnica. Provjeri o čemu se radi.

Čipkasto osvježenje na trapkama

Može poslužiti čipka s neke stare majice, a i stara zavjesa koja nikome ne treba također je dobar izbor. Dakle, potrebno je izrezati čipku u obliku stražnjih džepova te oblik po izboru za prednji kraj traperica, a potom sve zašiti. Mogu poslužiti kratke traperice ili pak one dugačke, izbor je samo tvoj.


Držač nakita

Želiš svakoga dana neki drugi lančić ili narukvicu ponijeti u školu, ali problem je što ti je sve po ladicama ili u nekakvoj kutijici i već zamršeno u čvor. Nema problema, vrijeme je da za početak školske godine napraviš novi držač nakita. Potrebna ti je stara daščica (što starija, to bolja, zbog retro izgleda) i nekoliko starih ručki za otvaranje ladica i sličnog.  Ručke je potrebno pričvrstiti na daščicu, bilo bušenjem (u težoj verziji), bilo lijepljenjem super ljepilom.


Nove sunčane naočale

Već su ti možda dojadile sunčane naočale koje si nosila cijelo ljeto ili imaš neke stare od prolog ljeta, ali sunce nas i u jesenjim danima zna iznenaditi, stoga ovaj modni i zdravstveni dodatak još uvijek ne treba pospremiti u ladicu. Štoviše, treba ga samo malo osvježiti. Stoga uzmi lak za nokte ili više njih i jednostavno oboji okvire.


Nova stara haljina

Imaš li neku haljinu koja ti baš i nije po volji, evo kako joj udahnuti novi život. Kupi boje za tkanine koje ti se sviđaju i koje možeš iskombinirati zajedno te ih prskanjem nanesi na haljinu. Ovako ćeš dobiti zanimljive oblike i kombinacije, čisto umjetničko djelo!


Nove stare sandale (ili tenisice)

Stare sandale, tenisice, cipele ili koja god to odjeća bila zapravo nije teško osvježiti. Jedino ograničenje je tvoja mašta i materijal kojim raspolažeš. Pretraži ladice, pronađi svjetlucave kamenčiće, školjke s mora ili rijeke, lančiće koji ničemu ne služe, ukrasne trakice… Potom stvori dobru kombinaciju i zalijepi je na staru obuću. Rezultat i više nego cool, zar ne?


Zakovice na ovratniku

Navikli smo na zakovice po obući i torbicama, ali što kažeš na zakovice na tvojoj omiljenoj košulji? Ako je ta košulja k tome još i od trapera, super kombinacija! Dakle, zakovice zalijepi po ovratniku u redovima koji ti se sviđaju i dobit ćeš super moderni i šik komad odjevnog predmeta koji k tome može poslužiti i umjesto neke rockerske ogrlice.


 N.LJ.J.
Foto: Pinterest

diy zanimljivo

Još vijesti