Slika nije pronađena

I ne samo to – radimo to i s ciljem kako bismo vas uputili da tamo savjetujete jedni druge i da postavljate pitanja na koja biste voljeli čuti odgovor, savjet, mišljenje svojih vršnjaka... Za sve to služi rubrika 'Pitanja & Odgovori'. #svismotu

Ovaj put smo izdvojili najčitanija pitanja u protekla tri tjedna, a tiču se problema s kojima se suočavaju naši čitatelji... Je li problem u curi koja želi da upoznavanje prije veze traje, kako da druga preživi odlazak mame na informacije u trenu kada ima neopravdane sate i loše ocjene i kako da dečko pronađe curu koju smatra normalnom – ta pitanja su vas najviše zaintrigirala!

via GIPHY

>> Još pitanja potražite u našoj rubrici Pitanja & Odgovori

Izdvojena tri pitanja i odgovore donosimo redom...

1. Je li problem u meni?

Kada se meni netko sviđa i kada vidim da taj odnos između mene i tog dečka prelazi u nešto više, imam potrebu prvo osobu dobro upoznati. I meni je to skroz logično, ali ljudi oko mene kažu da griješim. Volim da to upoznavanje traje barem 2 do 3 mjeseca druženja i onda veza (možda, ako u međuvremenu ne propadne), međutim dečki često zbog toga pomisle da su 'friendzoned'. Ja jednostavno nisam osoba koja će za 2-3 tjedna odmah uletjeti u vezu... Volim upoznati osobu što je bolje moguće. Bilo je lijepih dečkiju koji su mi se sviđali, ali su s vremenom odustali jer im se nije dalo 2-3 mjeseca samo družiti. I onda si pomislim što će mi netko kome moja osobnost nije dovoljna toliko da pričeka 2-3 mj prije nekih izljeva ljubavi. Ne znam da li je u meni problem ili nalijećem na krive dečke?

Neki od vaših odgovora:

anonimus99: Drago mi je da čujem da postoje i ovakve cure.

Mat2997: 2-3 mjeseca je nekako malo prebrzo za vezu.

adnichh: Nije problem u tebi i ja sam takav tip; to samo dokazuje da nisi kao većina koja interes gleda i kad tad će se naći netko tko će imati strpljenja. Zato će, kad ga nađeš, vaša veza i ljubav trajati, a neće biti kao kod ostalih po 7 dana, kao što se kaže, veza bez veze. Samo jako!

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


2. Mama, pravdanje izostanaka, ocjene

Kraj je polugodišta... Ja od rujna u školi nisam bila tri ili četiri puta. Nitko mi nikad to nije opravdao, a razrednica počinje insistirati na tome da mama dođe. Ocjene mi nikad nisu bile gore i, da moji znaju kakve su, ispisali bi me iz škole (ovo nije pretjerivanje, takvi su zaista, prošle godine sam imala dvije jedinice i nisu me pustili da idem u školu, jedva sam ih nagovorila). A zaista ne mogu učiti, nemam volje uopće jer ja iz dana u dan sve više prezirem sebe što sam upisala ovu školu, a četvrti sam razred.

Neki od vaših odgovora:

ivek2008: Motivirati se moraš ništa drugo ti ne preostaje.

visokasam: Pokušaj ispraviti što više ocjena možeš prije sljedećih informacija. Kako kažu komentari gore, motiviraj se, makni mobitel i sve što ti skreće pažnju i uhvati se knjige. Što se tiče izostanaka, bolje ti je da ti mama opravda nego da dobiješ neopravdane. Koliko ja znam, sad je srednja škola postala obavezna (?), tako da mislim da te ne bi ispisala kad bi joj to rekla i informirala ju o tome. Ako može neka ti napiše pismeno ili nazove razrednicu pa joj telefonski objasni zašto si izostajala.

DogsFever: Ako padneš razred bit će ti još gore, tako da motiviraj se na bilo koji način da se riješiš te škole pa si mirna i nećeš više razmišljati o tome.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


3. Helpp

Imam 17 godina, nisam imao curu već dvije godine i počinjem razmišljati jesam li retardiran ili...  Ne pijem, ne drogiram se; do prije nekih godinu dana sam znao izaći u neki klub, ali sam većinom pušio neke batine, zadnji put bocu u glavu i od tad sam odustao. Svaka ženska koja mi se svidi par dana poslije izbaci sliku na Insta gdje je pijana k'o majka sa svojim drugaricama, a meni se naravno odmah zgadi život... E sad me zanima je li problem u meni ili je danas postalo sasvim normalno da ne možeš pronaći žensku trijezan ili, i ako nađeš nešto, da ćeš se morati pomiriti s time da ju gledaš kako povraća na WC ili kako pada polugola po klubu...?

Neki od vaših odgovora:

MasterRoshi: Polako, budeš jednog dana našao neku, a do tad radi na sebi i uživaj u mladosti.

LittleMissSunshinexDDD: Današnji tinejdžeri koji se opijaju su odvratni, to ponašanje je sve gore i gore. Drži ti i dalje do sebe i nemoj biti povodljiv.

Kayllen: Nije problem u tebi, nego u tim curama. Nemoj si tražiti curu, sama će se pojaviti kada bude bilo vrijeme. Alkohol nema nikakve veze s tim.

>> Sve odgovore na ovo pitanje pročitajte ovdje

via GIPHY


Foto: Giphy/Profimedia/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Muke dečkiju najčitanije proteklih mjesec dana – kako naći dobricu, zašto cure vole zločeste dečke i kako s njom dalje?!

Ljubavne muke i (ne)odluke – najčitanija pitanja proteklih tjedana svima zvuče poznato

Kako pronaći prijatelje, pomiriti obitelj i BFF i podnijeti onu groznu curu – najčitanija pitanja ovog tjedna

Pitanja i odgovori pitanja veze Škola roditelji čitano savjeti

Još vijesti