Slika nije pronađena

Čak sedmero učenika Treće gimnazije u Splitu (Prirodoslovno-matematičke odnosno bivšeg MIOC-a) sto posto točno su riješili test više razine matematike na ovogodišnjoj državnoj maturi. Oni su prvaci jer na razini Hrvatske dijele prvo mjesto iz tog obveznog predmeta.

Maturantica Polina Mytko do prije dvije godine nije znala hrvatski jezik jer je tek 2012. u Split doselila iz Bjelorusije, te se u Treću gimnaziju upisala u trećem razredu. Kaže da je za njezin stopostotni uspjeh na ispitu iz matematike zaslužna nastavnica Mia Milun piše Slobodna Dalmacija.

'Mislim da uspjeh većinom ovisi o nastavniku. Bar se meni tako čini jer nam je nastavnica sve sistematski izlagala. Uz redovnu nastavu, u školi smo se jedan sat tjedno pripremali za maturu ponavljajući gradivo prva tri razreda. Više od toga mi nije bilo potrebno' otkriva Polina koja osim matematike voli ples i manekenstvo.

Preko ljeta radi kao hostesa, a onda u listopadu kreće na studij matematike u Zagreb.

Da se učenici iz MIOC-a nisu trebali dodatno pripremati za državnu maturu, tvrdi i maturantica Marina Lovrić, jer su za dobru ocjenu rješavali zadatke s matematičkih natjecanja.

Osim matematike, na državnoj maturi je s pet položila hrvatski i engleski jezik, te fiziku.

'U školi nas dobro uče, pa roditelji nisu morali plaćati dodatne pripreme. No, tijekom četiri godine trebalo je konstantno raditi. I isplatilo se. Upisat ću Građevinski fakultet u Splitu jer volim matematiku, fiziku i crtanje' kaže Marina, koja je prva na listi za upis na splitskoj Građevini, ali i na splitskoj Farmaciji i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, na brodogradnji i strojarstvu na FESB-u.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Photoexpress
I.N.

maturanti matematika

Još vijesti