Slika nije pronađena

U ekipnom natjecanju na matematičkoj olimpijadi u Kopru, završenoj u ponedjeljak, mladi hrvatski matematičari osvojili su prvo mjesto i nagrađeni su zlatnim medaljama, izvijestili su voditelji hrvatske ekipe.

Učenici iz Hrvatske su bili prvi u konkurenciji iz 10 srednjoeuropskih država - Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske i Hrvatske piše Index.hr

Na olimpijadi koja se održala deveti put, Hrvatsku su predstavljali Domagoj Bradač (XV. gimnazija, Zagreb), Josip Kelava (Gimnazija Varaždin), Andrija Mandić (XV. gimnazija, Zagreb), Petar Nizić-Nikolac (XV. gimnazija, Zagreb), Patrik Papac (Gimnazija Dubrovnik), Leon Starešinić (XV. gimnazija, Zagreb).

Učenici su se natjecali pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva, a ekipa iz Hrvatske ostvarila je zapažen rezultat riješivši posve točno svih osam zadataka, čime su ostvarili maksimalan broj bodova.

U pojedinačnom natjecanju Domagoj Bradač osvojio je zlatnu medalju, Leon Starešinić i Petar Nizić-Nikolac osvojili su srebrne, a Andrija Mandić brončanu medalju.

Foto/Izvor: Index.hr

I.N.

Pročitajte još:

Upoznajte maturante iz Splita koji su test iz matematike riješili 100%

Učenik trećeg razreda iz Požege je najbolji matematičar u Europi

maturanti matematika olimpijada

Još vijesti