Matematika

Matematika je onaj predmet koji najvećem broju učenika zadaje glavobolje. Tu ne možeš sjesti i naštrebati, već stvarno moraš razumjeti ono što učiš. Ukoliko ove godine pišeš maturu, znamo za stranicu koja će ti puno pomoći.

Studenti s Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu odlučili su pomoći maturantima na najbolji način što znaju – i ova će pomoć mnogima itekako dobro doći. Napraviti su web stranicu na kojoj su objavili rješenja matura iz matematike. Riješili su zadatke od svih dosadašnjih matura i pokazali i postupak kako su došli do tog rješenja i sve objasniti. S obzirom koliko su instrukcije skupe, ovo je dobar način kako možeš prije plaćanja instrukcija pokušati skužiti zadatke.

Kalkulator i matematika Savjeti za učenje matematike: 7 metoda učenja koje pomažu baš za ovaj problematičan predmet

Ideja je nastala s ciljem da na potpuno besplatan način pripomognu svima koji se pripremaju za maturu iz matematike, piše na njihovoj službenoj stranici. Stranica se zove The Matura i kada ju otvoriš, odmah ti je sve na početnom zaslonu. Trenutno možeš vidjeti riješene mature od posljednjih 6 godina s ljetnog i jesenskog roka. Za sada su stavili samo zadatke s A razine, a u izradi su i zadaci s B razine, koji dolaze uskoro.

Stare državne mature možeš skinuti s weba i po njima vježbati i pripremati se, ali tamo su samo označena točna rješenja, nema postupka kako do tog rješenja doći. Na ovoj je stranici to još malo više objašnjeno. Ukoliko si moraš osvježiti znanje i treba ti mala pomoć oko matematike, ova će ti stranica itekako dobro doći. Kada ti nešto nije jasno, baci oko i na stare udžbenike i bilježnice (nadamo se da ih čuvaš) i one ti mogu pomoći da ti bude još malo jasnije.

Stres od učenja Kako smanjiti stres oko državne mature i upisivanja fakulteta – probaj na ovih 5 načina

Državna Matura matematika Besplatne instrukcije rješenja starih matura objašnjena rješenja starih matura iz matematike stranica za vježbanje matematike maturanti

Još vijesti