Slika nije pronađena

Državna matura je još daleko, ali vjeruj, to će vrijeme tako brzo proletjeti i onda ćeš se pitati „zašto nisam počela učiti ranije?“. Najbolje je krenuti ponavljati pomalo na vrijeme pa si onda bez brige i stresa kada dođe matura.

Pripreme za maturu nisu loša stvar i mogu ti pomoći. Čak i da si dobar učenik i da imaš dobre ocjene, nije loše ponoviti sve stvari koje su se učile prijašnjih godina, a koje bi ti mogle zatrebati na maturi. Ne bi bila jedina, puno učenika ide na njih. Za neke to ipak nije opcija zbog cijene.

Slika nije pronađena Ove godine na državnu maturu stižu neka nova pravila: Što će biti zabranjeno, a što manje rigorozno?

Zato je dobra vijest da u nekim gradovima u Hrvatskoj postoje organizirane besplatne instrukcije. Grad Vinkovci je sada objavio da će njihovi maturanti imati priliku ići besplatno na instrukcije iz mature. Bit će iz dva glavna predmeta, iz matematike i iz hrvatskog.

Imali su to i prošle godine, a interes je bio itekako veliki. Tada su to organizirali zbog pandemije i online nastave, kako bi učenicima olakšali. Vidjeli su da to nije bila tako loša ideja i evo instrukcija i ove godine. Tako da će se ove godine moći prijaviti čak oko 150 maturanata. Održat će se po 40 sati instrukcija iz svakog predmeta, a održavat će se subotama. Kroz narednih 13 subota maturanti će tako moći ponoviti znanja iz ova dva predmeta.

Slika nije pronađena Fakulteti u Hrvatskoj na koje se upisuju oni s najboljim ocjenama: Top 5 izbora odlikaša

Pripreme su organizirane u suradnji s Gimnazijom Matije Antuna Reljkovića tako što će Grad financirati rad predavača dok je Gimnazija, odnosno njezin osnivač Županija Vukovarsko- srijemska, dala na raspolaganje svoj prostor i potreban materijal za rad predavača, piše Gradonačelnik.hr.

Državna Matura pripreme iz mature besplatne pripreme 2023. Hrvatski matematika Vinkovci maturanti

Još vijesti