Slika nije pronađena

Sukladno kalendaru objavljenom u brošuri 'Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2013./2014.' danas su započele prijave u sustav Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je važno pridržavati se uputa koje su opisane u navedenoj brošuri.

Važno je znati da će prijave u sustav do kraja travnja biti omogućene samo za učenike u redovnom sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Kandidati izvan redovnoga obrazovnog sustava obrazovanja u RH počet će se prijavljivati u sustav krajem travnja.

Izuzetno je važno da prije same prijave u sustav svi kandidati dobro prouče brošuru u kojoj su opisani svi postupci koji se tiču samih prijava i upisa u srednje škole, a možete je pronaći ovdje.

Učenici koji završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u RH automatski su registrirani i u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom (korisničkom oznakom i lozinkom) iz sustava AAI@EduHr koji im dodjeljuje administrator imenika škole. Postupak prijava u sustav za ostale kandidate se razlikuje, a detaljno je opisan u brošuri.

Za početak, učenici će u sustavu moći provjeriti svoje osobne podatke i ocjene i to za sve koje su ostvarili u osnovnoj školi već samo one koje se vrednuju za upis – dakle, za početak, one od 5. do 7. razreda. Rezultati natjecanja iz znanja i sporta te kategorizacije sportaša još nisu vidljive u sustavu, a bit će pravovremeno unesene čim se prikupe svi potrebni podaci.

Ako učenik primijeti neku netočnost u svezi s podacima u sustavu treba se javiti razredniku, koji će se pobrinuti da se ta netočnost ispravi.

Više: www.upisi.hr

>> Sve o školi, učenju i ostalim savjetima čitajte u našoj rubrici ŠKOLA & POSAO!

upisi srednja škola Učenici