Slika nije pronađena
Bliži se kraj osnovne škole i svi te ispituju `Što ćeš upisati?´. Odgovor na to pitanje – nemaš, a od upisa, koji još nisu ni krenuli, te opako boli glava. Sve to izgleda tako (pre)ozbiljno, zar ne? `Ovo je odluka koja će ti obilježiti život´, govore svi i zato nema druge nego joj pristupiti bez zezancije. Ili...

Da ipak postoji ona `malo drugačija´ srednja škola u kojoj se puno uči, ali i dobro zabavlja je pokazao primjer Srednje škole Čakovec. Naime, učenici ove škole su na zabavan, duhovit i pristupačan način kroz promotivni video pokazali što njihova škola nudi, s čim se sve susreću u školskom danu i što uopće značiti baviti se poslom medicinara za koji ih škola priprema.Kako su uopće došli do ove genijalne ideje i po čemu je njihova škola posebna, ispričala nam je, u ime škole i njezinih učenika, ravnateljica Gordana Ramušćak.

`Želimo da naši promotivni materijali budu odraz drugačijeg pristupa i dobre atmosfere koja je prisutna u našoj školi. Medicinska zanimanja sama po sebi nisu jednostavna pa je to bio dodatni izazov. Pristupiti nečem ozbiljnom i teškom na privlačan način je bio naš cilj.´U videu su sudjelovali učenici škole, koji se obrazuju za zanimanja medicinskih sestara i tehničara opće njege te fizioterapeutskih tehničara. Video se snimao, montirao i pripremao puna 3 dana pod vodstvom gospodina Filipa Horvata, a prema riječima učenika, sve je to bilo iznimno zabavno - baš poput školskog izleta. Sama pjesma videa je smišljeno odabrana te se upotpunjuje s porukom, koja glasi:

`Medicinska zanimanja se bave ljudskim tijelom i bez kvalitetnih stručnjaka u medicinskim zanimanjima zdravstvena njega postaje neadekvatna. No nije sve tako crno, ako imamo ljude koji s pozitivnim stavom idu kroz život.´Video je snimljen za potrebe promocije škole na smotri `Dani E - medice 2017´.

`Želja nam je razbiti monotoniju koja vlada u školama i na školskim hodnicima i pokazati da postoje i drugačiji načini prezentacije škole. Za vrijeme snimanja spotova i video materijala u školi vlada posebna atmosfera, nezamjenjiva i moguća je samo u srednjoj školi. Nevjerojatno kako se osjeća zajedništvo, veselje, pozitivna energija i moving prisutan kod svakoj učenika školeUčenici škole za nju imaju samo riječi hvale te vjeruju da će ih, upravo ona, dobro pripremiti za budućnost.

`Kod škole volimo bliske odnose s kolegama i profesorima te opuštenu atmosferu. Medicinska zanimanja su danas vrlo tražena na europskom tržištu rada, a i rezultati koji se postižu na maturi su jako dobri.´Za kraj su imali poruku za sve nas koji razmišljamo o (eventualnom) upisu u medicinsku školu.

`Nikakvo posebno medicinsko predznanje nije potrebno, no to ne znači da će samo obrazovanje biti jednostavno. Važno je imati želju za rad s ljudima, puno strpljenja i ljubavi za druge.´Zvuči precool, ovu bi školu i mi upisali!Foto: Srednja škola Čakovec

S.T.R.

Ovo ne mogu svi - znaš li ti riješiti ove zadatke iz 5. i 7. razreda?

Riješi kviz i saznaj znaš li `hrvatski´ bolje od svojih vršnjaka

Srednjoškolac Marko proglašen inovatorom godine: izumio narukvicu koja zaustavlja autobus

Učenici interjvu upisi srednja škola Medicinska škola

Još vijesti