Slika nije pronađena

Svake godine, ista priča. Na početku potrošimo hrpu para na stvari koje onda cijelu godinu niti ne otvorimo, a kamoli koristimo.Kako se to ne bi ponovilo i ove godine, tu smo da te podsjetimo da ti sve te silne stvari NE trebaju. Vjerojatno znaš na što točno mislimo, ali prođi još jednom našu listu!


Bojice

Korištenje boja pri učenju je super stvar, no realno, trebaju li ti baš sve bojice? Dovoljno je da si odabereš jednu boju s kojom ćeš označavati naslove i bitne pojmove. Na kraju krajeva, kada si posljednji put koristila više od jedne boje?

U većini slučajeva, kad se baciš u 'umjetničke vode', završi tako što više vremena posvetiš crtanju i bojanju nego samom učenju... A to nije ono što želimo!


via GIPHY


Bilježnice

Okej, bilježnice ti trebaju - no treba li ti ih pet tisuća? Kupi si po jednu bilježnicu za svaki predmet te jednu ili dvije rezervne bilježnice. Lijepo ih je imati doma u slučaju da zafali, no nemoj se pretvoriti u papirnicu. Možeš uvijek otići do dućana i kupiti si bilježnice kad ti zatrebaju!

Koliko puta se samo dogodilo da na kraju ne potrošiš sve bilježnice, pa ih onda na kraju godine imaš barem nekoliko nekorištenih. Polako, ima bilježnica za kupiti!

Kemijske, tehničke i olovke

Slično kao i s bojicama, istina je da ti više od dvije olovke ne trebaju u pernici. Realno, ako imaš više od toga, samo završiš kao ona osoba od koje svi uzimaju olovke, a vrlo često niti ne vrate. Stoga ako si spreman/na na tu dužnost, onda samo daj - imaj tisuću olovki u svim mogućim varijantama.

Inače, predlažemo ti da imaš dvije - jednu s kojom pišeš i jednu rezervnu. Ne želiš se naći u situaciji da ti moraš biti ta/j koja/i mora pitati druge da se smiluju i udijele olovku.


via GIPHY


Šiljilo za olovke
Osim ako ne pišeš s običnom olovkom - nemoj kupovati šiljilo. Samo će ti zauzimati mjesto u pernici (kojeg nikad nema), a gotovo nikada ga nećeš koristiti. Pod gotovo nikada, mislimo ustvari nikada. Možda na početku misliš da će ti kad tad zatrebati, no realno... Koliko puta ti je zatrebalo proteklih godina?

Nemoj se zanijeti s kupovinom nepotrebnog školskog pribora - čuvaj kune za izlaske i/ili novu garderobu!

Koje stvari bi ti izbacio/la iz svoje školske torbe?


Foto: Giphy/Profimedia

A.Š.

Pročitaj još:

Slavni na prvi dan škole – zabavne ispovijesti cura s domaće estrade nakon kojih će vam biti lakše

Ne počinje svima škola u ponedjeljak – učenici ove županije odmaraju čak tjedan dana duže!

Pitali smo učenike i profesore – što bi promijenili u hrvatskim školama? Ovo su njihovi odgovori

Škola pribor kupovina savjet

Još vijesti