Učenje

Učenje i ispitni period ponekad mogu biti jako izazovni, ali uz ove jednostavne trikove, učenje može postati manje stresno, a rezultati bolji.

Korak 1: Organizacija je ključna
Postavi si jasan raspored učenja. Razmisli o raspodjeli gradiva ovisno o težini lekcija i vremenu kojim raspolažeš i postavi si realne ciljeve. To će ti olakšati praćenje napretka i pružiti osjećaj postignuća.

Korak 2: Kreiraj si inspirativno okruženje
Pronađi mirno mjesto bez ometanja. Dodaj inspirativne i umirujuće detalje svom prostoru za učenje poput svojeg najdražeg cvijeća, motivacijskih citata ili glazbe kako bi okruženje bilo poticajno za učenje.

Korak 3: Pauze su bitne
Ne zaboravi se nagraditi pauzama. Redovite kratke pauze tijekom učenja poboljšat će tvoju produktivnost i održati tvoju koncentraciju. Uvijek je dobro imati pauze u istim vremenskim intervalima kako bi se održao ritam učenja.

Prostor za učenje

Korak 4: Koristi razne izvore informacija
Mobitel i TV ne moraju nužno biti ono što te ometa tijekom učenja. Iskoristi potencijal svojih uređaja i pokušaj naći nove izvore informacija o onome o čemu učiš. Internet ima puno raznih videa, podcasta i stranica koje ti mogu biti od velike pomoći.

Korak 5: Briga o sebi
Pravilna prehrana, dovoljno sna i tjelovježba ključni su za održavanje mentalnog zdravlja. Briga o sebi poboljšava tvoju sposobnost suočavanja s izazovima ispitnog perioda.

Korak 6: Suradnja s kolegama
Organizirajte grupno učenje. Učenje s kolegama ne samo da olakšava razumijevanje gradiva, već i pruža i motivaciju. Jedni drugima budite podrška i međusobno se bodrite da bi učenje bilo lakše i zabavnije.

Korak 7: Simulacija ispita
Rješavaj simulirane ispite unutar određenog vremena. Ovo smanjuje anksioznost tijekom stvarnog testiranja i pomaže ti upoznati se s formatom ispita. Ako radiš s kolegama, međusobno se ispitujte gradivo i osvijestite si prednosti i nedostatke.

Korak 8: Individualni pristup učenju
Svi smo mi različiti, pa tako nam svima odgovaraju različite metode učenja. Nemoj pokušavati učiti na isti način kao netko drugi. Umjesto toga osmisli svoju vlastitu taktiku učenja. To može biti čitanje na glas, crtanje umnih mapa i korištenje raznih bojica i flomastera… Izbor je na tebi!

 via GIPHY

 Zapamti, učenje ne mora biti muka ako primijeniš ove jednostavne korake. Bez muke ima nauke, a uspjeh je na dohvat ruke!

Druženje prijatelja Postavite ova pravila sami sebi odmah na početku školske godine: Bit će manje stresa i više slobodnog vremena

učenje trikovi savjet Škola Fakultet

Još vijesti