Slika nije pronađena

Datumi kada će se održavati koji od ispita državne mature ove godine su napokon tu. Kreće se već 16. svibnja s esejem iz Hrvatskoj jezika. Pogledaj i kada se pišu ostali ispiti i organiziraj si učenje i ponavljanje.

Štrajk u školama je napravio mali kaos među maturantima. Priče o produljenju školske godine i održavanju nastave subotama nisu se sviđale maturantima, dijelom zato što neki imaju pripreme za maturu subotama. Svi su bili i zbunjeni jer nisu znali što toliko izgubljenih sati nastave znači za održavanje ispita iz državne mature. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je potvrdilo da će doći do nekih promjena u datumima polaganja, a sada se napokon zna sve točno. NCVVO je objavio promijenjen kalendar provedbe ispita u ljetnom roku.

Kalendar-provedbe-ispita-DM... by Martina Trbuščić on Scribd


S ispitima se kreće već u svibnju, točnije 16. svibnja (subota) kada sve kreće s pisanjem eseja iz Hrvatskoj jezika. Nakon eseja slijedi kratka pauza koja će sigurno dobro doći da svi sve ponove, a prvi pravi ispiti kreću 8. lipnja s izbornim predmetima, kemijom i sociologijom. Prvi glavni predmet, Hrvatski jezik, piše se u subotu 13. lipnja, a matematika je na rasporedu tek u ponedjeljak 29. lipnja. Sve ostale datume možeš pogledati u dokumentu iznad.

Upisi na fakultete prošle su godine održani sredinom srpnja, zbog pomicanja kalendara državnih matura ove godine, sasvim sigurno će biti pomaknuti i rokovi za upise na fakultete, no još nema službeno objavljenih informacija o tome.


Foto: Shutterstock.com - LStockStudio

M.T.

Pogledajte još:

Zapiši ih u svoj kalendar! Najvažniji datumi oko kojih se ove godine vrti državna matura

Hrvatsko školstvo je u rasulu, ali ovaj profesor ima odlična rješenja! Kako riješiti nasilje, maturu ili 7. sat?

Kasni državna matura i upisi na fakultete?! Provjerili smo što STVARNO očekuje maturante sljedeće godine

Škola državn matura Učenici ispiti datumi školska godina 2019./2020

Još vijesti