Slika nije pronađena
Vrlo je važna pravovremena priprema za samu državnu maturu, no na umu morate imati i važne datume kojih se morate pridržavati kako biste se na vrijeme prijavili, odjavili te prijavili studijske programe.

Važan datum za maturante generacije 2020. već je sljedeće srijede, 20. studenog, kada započinju prijave maturanata u sustav Postani student. Već će od 1. prosinca maturantima biti omogućene prijave ispita državne mature, a ispite će moći prijavljivati i mijenjati sve do 15. veljače 2020., piše portal Mojfaks.com.Istoga dana, 15. veljače, započinje rok za naknadnu prijavu, promjenu i/ili odjavu prijavljenih ispita, a taj rok zaključuje se 2. svibnja. Važno je naglasiti da ovaj rok naknadnih prijava i odjava mogu iskoristiti samo pristupnici koji imaju opravdani razlog zbog kojeg ispit nisu prijavili ili odjavili u redovnom roku. Prema pravilniku o polaganju državne, opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti: teži zdravstveni problemi u razdoblju trajanja prijava ispita, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi.Početak prijava studijskih programa u sustavu Postani student je 1. veljače. Liste prioriteta maturanti mogu mijenjati sve do objave konačnih rezultata ljetnog roka mature do 20. srpnja. Podsjetimo, nastavna godina za maturante završava 22. svibnja. Prvi ispiti mature pišu se 1. lipnja, a posljednji su na rasporedu 29. lipnja, piše Mojfaks.com. Prijevremeni rezultati bit će objavljeni 13. srpnja, kada počinje istjecati i 48-satni rok za prigovore na ocjenu ispita. Detaljniji kalendar i vremenik provedbe ispita državne mature 2019./2020. možete proučiti na ovoj poveznici.


Foto: Facebook@Algebra državna matura/ Giphy

Izvor: Mojfaks.com

Pogledajte još:

Hrvatsko školstvo je u rasulu, ali ovaj profesor ima odlična rješenja! Kako riješiti nasilje, maturu ili 7. sat?

Školarci iz Hrvatske pametniji od svih u Europi? Po nečemu su u ogromnoj prednosti pred svima ostalima

Tko kaže da mladi ne vole čitati? Bili smo na Interlieberu i zavirili u vrećice - ovo su knjige i žanrovi koje najviše kupujete - FOTO

maturanti vazno Državna Matura datumi školska godina 2019./2020

Još vijesti