Slika nije pronađena

Sva ostala pitanja i nedoumice mogu pričekati, najvažnije je znati kada se to ove školske godine ne mora ići u školu. Kada počinju koji praznici i koliko dugo traju, ali i na koje dane padaju vjerski i državni blagdani koji su neradni dani?

Iako je prvi dan škole, sigurno već sanjariš o tome kada neće trebati ići u školu. Nova je školska godina krenula s puno manje restrikcija nego prijašnjih godina, a hoće li tako ostati do kraja školske godine ili će se ipak u nekom trenu nastava opet prebaciti online? Nitko ne zna. Ono što se ipak zna je na koje dane padaju državni i vjerski na koje se ne ide u školu i kada će to biti praznici.

Kalendar za školsku godinu 2021./2022. izašao je već ranije ove godine, ali tada još nije bio toliko bitan jer je trajala stara školska godina. Sada kada je krenula nova, nije loše vidjeti koliko će se 'slobodnih dana' moći izvući. Prva i najbitnija informacija je da školska godina traje do 21. lipnja, a za maturante do 25. svibnja.

Kada su praznici?

Prije nego što dođe kraj škole i ljetni praznici, učenici će imati jesenske praznike, dva dijela zimskih praznika i proljetne. Jesenski praznici se zapravo niti ne mogu nazvati praznici jer zapravo traju samo dva dana (2 i 3. studeni). Ali bolje išta nego ništa! Nakon njih slijedi prvi dio zimskih praznika, koji počinju na Badnjak, 24. prosinca i traju do 9. siječnja. Onda slijedi kratki povratak u školske klupe i novi praznici već 21. veljače i traju do 27. veljače, tjedan dana odmora! I za kraj, tu su još i proljetni praznici od 14. travnja do 24. travnja.

Na koje dane padaju blagdani i pretvaraju ih u neradne?

Neće baš svi blagdani 'pasti' na dobre dane (čitaj: radne dane), ali svejedno, neki hoće.

Svi Sveti, koji su 1. studenog, ove su godine na ponedjeljak!

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje – 18. studeni, pada na četvrtak.

Dan državnosti će biti na ponedjeljak, 30. svibnja.

Tijelovo će biti na četvrtak, 16. lipnja.

I to su svi blagdani od kojih ćeš ove godine izvući dan odmora od škole. Svi ostali, veliki blagdani poput Božića ili Uskrsa su zahvaćeni praznicima pa se tada ionako ne ide u školu.

Pogledajte još:

Još jedna promjena u novoj školskoj godini: U jednoj situaciji učenici neće biti ocjenjivani

Hoće li se morati nositi maske i ove školske godine? Evo što se zna za sada!

Bucket lista: 8 stvari koje trebaš napraviti s mamom prije nego završiš srednju školu

praznici školska godina 2021./2022. nastava kalendar Blagdani Neradni dani

Još vijesti