Slika nije pronađena

Vjerojatno ste u barem jednom trenutku svog života bili ljuti zbog toga što su vam roditelji disali niz vrat vezano uz ocjene ili ispite, ili su bili u potpunosti nerazumni u vezi s tim do kad možete ostati vani.

Međutim, kad imate super stroge roditelje, sve to je svakodnevna borba! Iako vam se čini da ste jedina djevojka na svijetu čiji su roditelji toliko strogi, budite uvjereni da niste sami u tom roditeljskom ugnjetavanju. Ovdje su stvari koje samo djevojke sa super strogim roditeljima razumiju:

1. Kad god idete u kupovinu sa svojim prijateljima, morate sakriti novu odjeću koju mama ne bi odobravala. Ako slučajno vidi onu slatku novu mini suknju koju ste kupile u trgovačkom centru, nikada vas više neće pustiti iz kuće.

2. Međutim, to vas nikada nije spriječilo da ih nosite. Bilo da se presvučete na putu do škole ili u kupaonici prije prvog sata, vaše vještine presvlačenja su došle do nindža razine vještine.


via GIPHY


3. Vaši roditelji ne razumiju koncept prespavanja kod nekoga. Imate krevet kod kuće. Zašto morate ići kod prijatelja na spavanje? Jedini način na koji vam je ikad dopušteno da prespavate kod BFF je da vaši roditelji odu iz grada i da vaši djedovi i bake nisu na raspolaganju za čuvanje, a roditelji poznaju roditelje vaše prijateljice. Čak i tada, oni još uvijek trebaju razgovarati s njima na telefon 20 minuta kako bi bili sigurni da imaju raspored noćnih događaja.

4. Vaši roditelji moraju upoznati svakog dečka s kojim se želite družiti. Čak i kada to nije dejt, jer, realno, vama nije dopušteno dejtati.


via GIPHY


5. Ako vam je dopušteno otići na dejt (i to je jedno veliko AKO), vaši roditelji žele telefonski broj vaše simpatije. I brojeve njegovih roditelja. I adresu kina u koje ćete ići. I ime i vrijeme prikazivanja filma koji idete gledati. I točan trenutak kad ćete biti kod kuće. I njegov znak zodijaka - za svaki slučaj!

6. Vi ste jedina osoba za koju znate da stvarno mora čekati da napuni 17 godina kako bi mogla pogledati film koji nije za mlađe u 17 godina. Vaša mama ne bi čak napravila nikakav izuzetak kako bi mogla vidjeti Bradley Coopera i Lady Gagu u novom filmu, a ona je tvoja omiljena pjevačica/ glumica!

7. Vaši prijatelji misle da se pokušavate izvući iz dogovora i druženja s njima. Gledaju vas poprijeko jer niti jedan roditelj ne može biti toliko strog. Ali oni očito nikada nisu imali posla s vašim roditeljima.


via GIPHY


8. Stalkaju vaš Facebook i Insta. Smijete se svojim prijateljima kad vam kažu da jednostavno obrišete svoje roditelje sa svog popisa prijatelja da ne bi mogli vidjeti vaš profil. Ono što oni ne znaju je da uopće nećete moći koristiti Facebook ako to napravite jer bi vaši roditelji odmah uzeli vaše računalo i telefon.

9. Upadate u nevolje ako vam se telefon isprazni. Jer, jasno, dopuštate da se vaš telefon namjerno ugasi kako biste imali izgovor da ne kažete svojim roditeljima točno gdje se nalazite svakih sat vremena i da ne odgovorite na svih pet milijardi poruka i govornih poruka - ne zato što je vaša baterija stvarno prazna i na izmaku svojih snaga pa se isprazni nakon što objavite jedan selfie na Instagramu.


via GIPHY


10. Vaši roditelji neće vam dopustiti da ostanete sami kod kuće. Čak i ako vaši roditelji odlaze samo na jednu noć, oni inzistiraju na to da vas baka i djed čuvaju. Jer samo jedna od dvije stvari bi se mogla dogoditi ako bi vam se pružila tolika sloboda: 1.) Organizirat ćete ludu zabavu i spaliti kuću do temelja, ili 2.) Netko će izabrati baš taj vikend da vas dođe oteti dok spavate.

11. Znate sve ono što cure vole poput bojanja kose u neke lude boje ili bušenja ušiju? Ne. To ne dolazi u obzir - osim ako ne želite pokušati sami to učiniti iza njihovih leđa, što nikada ne ispadne dobro.


via GIPHY


12. Vaši roditelji inzistiraju na tome da vas voze posvuda. Vaši prijatelji misle da su oni super zbog toga što vas stalno vozikaju okolo, ali vi znate da je to samo zato da vas stalno mogu pratiti.

13. I to što ste možda napunili 18 godina i dobili svoju vozačku dozvolu ništa ne mijenja. Nije vam dopušteno voziti se s prijateljima u automobilu, po mraku, ako pada kiša ili na autocestama. U osnovi, jedino vrijeme koje vam je dopušteno voziti je kada vam je potrebno da obavite kakav zadatak.


via GIPHY


14. Nema šanse da vam dopuste da odete u drugi grad na faks. Pokušali ste izvesti to što je moguće nježnije, ali kad bi izbor bio na njima, oni bi vas školovali sami kod kuće kad bi mogli.

15. A tek to da odete u studentski dom? NE DOLAZI U OBZIR. Uvijek vam kažu da ćete putovati u školu iz snova tj. da će vas svakodnevno odvesti u školu koja je najbliža vašoj kući, gdje mogu vidjeti vašu učionicu s prozora svoje spavaće sobe.

16. Ali na kraju, znate da to rade samo zato što vas vole. I oni su u pravu - ponekad.


Foto: YouTube Screenshot/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Kako ponovno steći povjerenje roditelja? I to nakon što ste nešto gadno zabrljali!

Nikako da svog dečka ili curu dovedete kući svojima? Ovih 5 savjeta olakšat će vam upoznavanje

Razlog više da 'visite' s bakom i djedom – znanost je otkrila da im tako produžujete život

Obitelj roditelji starci strogi savjeti

Još vijesti