Slika nije pronađena

Vjerojatno želiš biti 100% sigurna da će sve dobro proći, stoga se za taj događaj moraš i dobro pripremiti... Reci dečku da svojim starcima na vrijeme najavi tvoj dolazak i 'prepremi teren'. No, dalje je sve na tebi...


via GIPHY


Kako bi bila sigurna da će upoznavanje proći glatko i slatko, drži se sljedećih pravila ponašanja...

1. Odjeni se prikladno – nemoj sve svoje adute 'izbaciti na izvol'te', ostani čedna za tu priliku. Majica, trapke i tenke će biti sasvim okej izbor. Možeš pokušati i s tunikom i tajicama, nekom sportskom kombinacijom ili nešto poslovnijim lookom... Odjeni nešto u čemu ćeš se prije svega osjećati ugodno.


via GIPHY


2. Ponesi cvijeće njegovoj majci – i to ono u teglici! Jaglac, maćuhice, orhideja, ciklame, mini ruže ili neki drugi živi cvijet sigurno će ju razveseliti i podsjetiti na tebe svaki puta kada će ga zalijevati, a ti od toga vjerojatno nećeš bankrotirati.


via GIPHY


3. Prste k sebi! Nemoj plaziti po svojem dečku u prisustvu njegovih roditelja. Oni dobro znaju što vi radite kad ih nema u blizini, ali kada ih ima, radije se suzdržite. U protivnom bi mogla ostaviti dojam neodgojene osobe, a to ne želiš, zar ne?


via GIPHY


4. Pusti njih da pričaju – ti u početku radije slušaj, tako ćeš saznati više o njima... No, odgovaraj im na pitanja i održavaj komunikaciju s dečkom da ne bi ispalo da ti je 'maca popapala jezik'. Budi umjereno komunikativna.


via GIPHY


5. Udijeli komplimente kuharu/kuharici ako su te dočekali kod kuće s hranom – svakako pojedi ono što su ti pripremili, pohvali jelo i zatraži recept! Nemoj ni slučajno reći da tvoja mama isto jelo radi drukčije i bolje (čak i ako je to istina).


via GIPHY


6. Nemoj ulaziti na skliski teren – zaobiđi političke teme, obiteljske tragedije i općenito teške teme. Ako oni i započnu neku od tih tema, reci svoj stav, ali se složi da se ne slažete umjesto da ih uvjeravaš da si ti u pravu.


via GIPHY


7. Skloni i utišaj mobitel (i sve ekrane) – nemoj se dopkati, skrolati po društvenim mrežama, igrati igrice... Ostavi mobitel u torbici ili džepu radije i eventualno se javi na poziv ako misliš da bi mogao biti od velike važnosti. Frendicama ćeš ionako sve ispričati, ali napravi to kasnije. Želiš odati dojam zainteresirane osobe, zar ne?

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Ljubav i starci - kako uvjeriti mamu da zavoli tvog dečka (ili ga barem prihvati)

Upomoć! Starci žele upoznati mojeg dečka – što učiniti?

Ne želi te upoznati s frendovima ili starcima - u čemu je problem?

roditelji upoznavanje dečko savjeti Obitelj ljubav

Još vijesti