Slika nije pronađena

Prekršili ste pravila na najgori mogući način i vaši roditelji su toliko ljuti na vas da vam kažu da ne znaju kako će vam ikad više vjerovati. Kaznili su vas i bit će super strogi sve dok ne obnovite povjerenje. I što sad?

Morate se suočiti s tim, sasvim je normalno to da ne slažete uvijek sa svojim roditeljima. Što ste stariji tim više slobode želite. Međutim, još uvijek živite pod krovom svojih roditelja, što znači da morate slijediti njihova pravila. Ako prekršite ta pravila, posljedice mogu biti svakakve. Otkrijte na koji način možete pokazati roditeljima da zaslužujete njihovo povjerenje:


via GIPHY


1. Odredite koji je problem

Jedan od najvažnijih dijelova stjecanja povjerenja vaših roditelja je razumijevanje onoga što ste učinili pogrešno. Dakle, prije nego što počnete raditi na tome da vratite njihovo povjerenje, napišite razloge zbog kojih ste to povjerenje izgubili. Jeste li možda kasnili doma iz izlaska? Vjerojatno su uzrujani jer niste poštovali njihova pravila ili su možda bili zabrinuti za vašu sigurnost. Razumijevanje tih razloga može vam pomoći da shvatite što trebate učiniti.


via GIPHY


2. Pokažite malo poštovanja

Ako se već niste ispričali svojim roditeljima, sada je vrijeme da to učinite. Isprika možda neće riješiti sve, ali će sigurno pokazati vašim roditeljima da ih poštujete. Pobrinite se da budete ljubazni i slušajte što imaju za reći. Sada bi bilo dobro vrijeme da izrazite svoje mišljenje o situaciji, ali pazite da ne izgubite živce.


via GIPHY


3. Slijedite pravila

To može biti teško, ali važan aspekt stjecanja povjerenja vaših roditelja je to da slijedite njihove pravila. Da, sva njihova pravila! Uključujući i ona za koja mislite da su prilično glupa. Na taj način pokazujete roditeljima da poštujete pravila koja su utvrdili. Iskazivanje poštovanja prema njima pomoći će vam u tome da steknete njihovo poštovanje. Kada se poštovanje uspostavi, povjerenje je odmah iza ugla.


via GIPHY


4. Dajte im malo vremena

Čak i ako ste tjednima bili savršeno uzorno dijete, za obnovu povjerenja treba vremena. Stvari se neće promijeniti u tren oka, pogotovo ako ste učinili nešto što je duboko povrijedilo vaše roditelje. Ako su već mjeseci prošli, razgovarajte s roditeljima i pitajte ih što trebate učiniti kako biste povratili njihovo povjerenje. Rješenje bi mogli biti toliko jednostavno – probaj!

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Nove, tajnovite metode za razmjenu poruka kod kuće da roditelji ne znaju ili u školi – ravno pod nosevima profesora

Nikako da svog dečka ili curu dovedete kući svojima? Ovih 5 savjeta olakšat će vam upoznavanje

OMG 10 stvari o kojima ti roditelji stalno lažu, ali ne žele priznati

Obitelj Kazna roditelji povjerenje problemi savjeti

Još vijesti