Slika nije pronađena
Je li ti se ikad dogodilo da je tvoja najbolja frendica našla dečka, a tebe počela zanemarivati? Ako je tvoj odgovor 'da', onda su ti ove stvari sigurno poznate.

Znamo da baš ništa nije toliko uzbudljivo nego kad tvoja BFF napokon prohoda s dečkom koji joj se već duuuugo sviđa. Naravno, sve je super dok njihova veza ne počne utjecati na odnos između vas dvije. Znamo da si sretna zbog nje, ipak je tvoja najfrendica, ali sigurno ti nije lako što se viđate sve rjeđe, a jedva se I čujete.

Ona svaki svoj slobodan trenutak provodi s njim, a tebi nedostaje druženje s njom. Što napraviti ako se nađeš u ovoj situaciji?


1. Sjeti se da ste već dugo frendice
Nemoj postati ljubomorna zbog njenog novog dečka i tako odmah odbaciti vaše prijateljstvo. Sjeti se da ste već dugo frendice, i da dečki dolaze i odlaze - prijateljice ostaju.

via GIPHY


2. Nemoj misliti da je to vaše udaljavanje, nego njihovo zbližavanje
Njeno druženje s dečkom nemoj doživljavati kao vaše udaljavanje. Razmišljaj o tome da je to samo njeno zbližavanje s novim dečkom, da to ne znači da te ona manje ili uopće ne voli.


3. Budi sretna zbog nje
Dobra i prava frendica uvijek će biti sretna kad je njena BFF sretna, pa tako budi i ti. I sama znaš koliko je bivših morala preboljeti i kako je teško našla dečka kao što je on. Pokušaj ju razumijeti i veseli se njenoj sreći - to rade iskrene frendice!

via GIPHY


4. Reci joj kako se osjećaš
Bez iskrenosti nema pravog prijateljstva. Ako te nova veza tvoje BFF stvarno toliko smeta i misliš da si zapostavljena, budi iskrena i to joj priznaj. Reci joj kako se osjećaš i da misliš da nije u redu to što stalno otkazuje ili odgađa vaše planove. Budi oprezna s riječima i pazi da ju ne povrijediš.
5. Ne traži da bira između tebe i njega
Ovo stvarno pokušaj izbjeći, pogotovo ako svoju BFF namjeravaš zadržati. Nemoj ju ni slučajno tjerati da bira između njega i tebe, nikad ne znaš kako to može završiti. Možda će stvarno izabrati njega, a što onda? Izgubit ćeš najbolju frendicu bez razloga.

via GIPHY6. Stavi se na njeno mjesto
Prije nego kreneš osuđivati svoju frendicu, pokušaj se staviti u njenu situaciju. Zamisli kako bi bilo tebi da imaš čak dvije osobe s kojima želiš provodi svaki slobodan trenutak u danu? Sigurno ti ne bi bilo lako, pa zašto onda misliš da jtvoja BFF to proživljava bez problema? Imaj razumijevanja prema njoj i znamo da će uskoro sve sjesti na svoje mjesto.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Na greškama se uči – 15 važnih stvari koje ćeš naučiti nakon 'prekida' s BFF

Pssssst! 5 rečenica koje nikada ne bi smjela reći svojoj BFF

Ljubomorna si na BFF i njezinu novu vezu? Saznaj zašto ti se to događa i što napraviti!

Prijateljica bff Dečki

Još vijesti