Slika nije pronađena

Prijateljstva nisu ništa manje komplicirana od ljubavnih veza, posebno ako se družiš s curama koje se baš i ne ponašaju kako bi trebale.

Da bismo sačuvali prijateljstvo i zadržali svoje prijatelje, potrebno je mnogo zalaganja i truda. Ali, što kad nam naše prijateljice to samo otežavaju? Ovo su najgori tipovi frendica koje si sigurno imala barem jednom, a ako se trenutno družiš s njima - bježi od njih glavom bez obzira!

via GIPHY


1. Sebična frendica

Čak i onda kad si TI ta koja ima problem, ona i dalje može govoriti samo o sebi i svojim problemima. Koga briga za to što si prekinula s dečkom ili si upravo imala najveću svađu s mamom u povijesti? Ona će radije pričati o lošoj ocjeni koju je dobila prije tri mjeseca. I ne, nije nimalo važno da ste o toj ocjeni razgovarale već 82148 puta, njeni su problemi ionako uvijek važniji od tvojih. Zvuči poznato?

via GIPHY


2. Frendica na koju ne možeš računati

Što će ti ovakva frendica? Ona uvijek otkazuje vaše dogovore, a svaki put kad se uopće nešto dogovarate – ti si ta koja sve pokreće. Da se pita nju, vi se ne biste vidjele i po nekoliko mjeseci. Misliš li da ti je ona stvarno prava frendica? Možda bi bilo bolje da raskineš sve veze s njom i nađeš neku prijateljicu na koju se STVARNO možeš osloniti. Nije li u tome i bit pravog prijateljstva?


3. Frendica zbog koje se osjećaš loše

Umjesto da te tvoja frendica čini sretnijom i da zahvaljujući njoj budeš samo sigurnija u sebe, ti se zbog nje osjećaš upravo suprotno. Nikada te ne tješi, a za svaki problem koji imaš ona smatra da si ionako za to sama kriva.

via GIPHY


4. Frendica koja odaje tvoje tajne

Kad govorimo o prijateljstvu, šutnja STVARNO je zlato. Bez obzira na to što ti je obećala da će vaša tajna ostati samo između tebe i nje, u roku od pola sata za to je saznalo već pola škole? Hmmmm, Čini nam se da tvoja frendica stvarno nije frendica, barem ne onakva kakvu ti zaslužuješ.

5 .Umišljena frendica

'Ja, ja i samo ja.' Ona je frendica koja je totalno puna sebe i smatra da su svi ostali manje vrijedni od nje. Kupila si novi fora ruksak za školu, ali ona će se odmah pohvaliti da ima 100 puta bolji (i skuplji!).

via GIPHY


6. Druži se s tobom samo kad je single

Kad nema nikoga - ti si joj najbolja prijateljica i sve se vrti oko tebe. No, čim nađe dečka, ona zaboravlja da uopće postojiš. Ova cura tvoja je frendica samo kad nema nikoga drugoga, inače te zaboravi i ne javlja ti se mjesecima. Ako te ovo podsjetilo na tvoju frendicu - vrijeme je da joj kažeš bye bye!

7. Ljubomorna frendica

Ovo je možda i najveći psiho od svih frendica koje smo dosad spomenule. Ona je ljubomorna na svakoga tko se druži s tobom, bio to dečko ili cura. Nema šanse da smiješ izaći bez nje, a svaki takav tvoj pokušaj osuđuje tužnim pogledom i cmoljenjem 'je li ti ona sad najbolja frendica?' Frikuša.

via GIPHY


8. Frendica koja prečesto mijenja dečke

Hmmmm... Ne želimo reći kako bismo ju nazvale, ali da. Recimo samo da tvoja frendica stalno ima novog dečka, a po školi se počelo pričati da je droljasta. Iako si joj već 48632 puta pokušača objasniti da bi trebala prestati stalno mijenjati dečke, ona ne reagira.

9. Frendica s kojom nemaš ništa zajedničko

S njom se znaš još iz osnovne škole, igrale ste se zajedno u pješčaniku i imate uspomene kojih se sjećaš samo sa starih fotografija. Međutim, ti i tvoja frendica u zadnje vrijeme nemate baš ništa zajedničkoga. Iako ti je to možda bed priznati, vi zapravo ni niste prave frendice.


via GIPHY


10. Vječna negativka

Naravno da nitko od nas ne može biti staaalno dobre volje, ali ona svoju negativu podiže na totalno novu razinu? Ona je uvijek loše raspoložena, nikad nije zadovoljna i na svaku stvar u životu gleda kao na nešto negativno. Nije da to samo nervira, već je jako zamarajuće stalno ju tješiti i nagovarati da se razvedri. Uostalom, usput samo i tebe baca u depru, a to stvarno nije okej.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Frendica te zapostavlja zbog novog dečka? Evo što napraviti ako ti se to dogodi

Je li se ovo dogodilo i tebi? Što napraviti kad ti najbolja frendica postane najbolja neprijateljica?

Dečko ili frendice – pitanje je sad! Tko je tvoj prioritet?

prijateljstvo Prijateljica bff

Još vijesti