Slika nije pronađena

Dopkanje sa simpom je posebno stresno iskustvo, pogotovo ako se još dobro ne poznajete, ili još gore – ako mu se planiraš prva javiti. Dobra je vijest da ćeš se s vremenom ispraksati u tome, ali prije nego postaneš samouvjerena, ovo su savjeti koji će ti pomoći.

Nisu svi toliko snalažljivi i komunikativni da se mogu bez problema snaći i izvući iz svake situacije. Dopkanje sa simpom ti može izgledati kao nešto stresno i problematično – jer što ako se osramotiš, kažeš  nešto pogrešno ili mu se ne svidiš. Toliko se situacija tijekom dopkanja može dogoditi koje će te izbaciti iz takta, ali nijedna nije bezizlazna. Ovih 10 jednostavnih savjeta će ti barem malo olakšati javljanje simpi i dopkanje s njim.

1. Zapratili ste se na društvenim mrežama, već si neko vrijeme lajkate objave, gledate storyje... ali nikako da se nijedan od vas prvi javi? Preuzmi stvari u svoje ruke. Kada se odlučiš da ćeš probiti led i pokušati mu se javiti, prije nego napišeš i pošalješ poruku, sjeti se jedne stvari: tvoj simpa je samo još jedna osoba. Nemoj se ponašati prema njemu kao luda obožavateljica, jer to će ga ili odbiti ili će pokušati iskoristiti tvoje obožavanje. Obožavanje ostavi za Shawna Mendesa.2. Budi strpljiva. Samo zato što ti nije odgovorio u prvih par minuta, ne znači da neće. Iako vidiš da je aktivan, možda se dogovara nešto s frendovima ili sprema novu objavu, ne znači odmah da te namjerno ignorira. Možda je i usred pisanja zadaće pa ne želi odgovarati dok ne završi.


3. Nakon što mu se javiš s prvom porukom i komunikacija počne zapinjati, nabaci pitanje s kojim ćeš ga bolje upoznati. Iako sigurno već znaš čime se bavi u slobodno vrijeme, to je dobro pitanje koje može pokrenuti razgovor, a možeš ga uvijek pitati i ima li brata/sestru, gdje planira dalje u školu, koja mu je omiljena hrana... Neka pitanja budu o svemu i svačemu, da razgovor bude zanimljiviji. I nemoj sve što te zanima odmah napisati u jednoj poruci, pitanje po pitanje. Tako ćeš biti sigurnija da imaš materijala  za održati razgovor.4. Ako ne znaš kako se javiti dan kasnije, a želiš se čuti s njim, jednostavno mu napiši 'Bok, šta ima?' Po odgovoru ćeš vidjeti želi li se i dalje dopisivati s tobom ili ne. Ako su mu odgovori kratki i ne postavlja on tebi nikakva pitanja – možda je bolje sve pustiti.5. Treba znati i kada stati. Iako si ti luda za njim, ne znači da će i on biti lud za tobom. Primijetit ćeš ako nije zainteresiran, a u tom slučaju nemoj ga nastaviti gnjaviti svaki dan. Ako se često tijekom dopkanja nalaziš u situaciji da ti se čini kako je razgovor stao, možda vam ipak nije suđeno.6. Emojiji ti mogu biti od velike pomoći. Naravno, to ne znači da ih trebaš staviti milijun, ali ih možeš dobro iskoristiti kada ne znaš što odgovoriti, a super su i za flertanje. Samo se drži dalje od srca, ne želiš ga uplašiti.7. U svim onim situacijama kada ne znaš što da odgovoriš ili što da sljedeće kažeš – posavjetuj se s BFF. Tko će ti u takvim trenucima pomoći ako ne ona? Pošalji joj screenshot razgovora i trenutka kada je zapelo – u tren oka ćeš dobiti barem nekoliko ideja što dalje napisati. Koliko se god nešto što ti ona kaže možda činilo šašavo ili ludo, samo napiši, takve situacije češće završavaju odlično nego katastrofalno.8. Nemoj analizirati svaku riječ koju on napiše, jer vrlo je vjerojatno da nema nikakvog značenja. Samo ćeš sebe dovesti do ludila i donošenja KRIVIH zaključaka. Dečki ne razmišljaju toliko o tome što pišu i vjerojatno će ti napisati ono što mu je prvo na pameti, zato samo chill.9. Ako razgovor nakon nekog vremena postane dosadnjikav i čini se kao da stalno jedno drugog ispitujete iste stvari: 'kako si?' ili 'Što radiš', možda je vrijeme da ga upoznaš i u stvarnom životu. To se kad-tad mora dogoditi, a ako dobivaš znakove od njega da mu se sviđaš, ali on ništa ne poduzima, pozovi ga na druženje. Nemaš što za izgubiti. Tek ćeš tada zapravo dobiti pravu sliku o tome kakav je.10. Nemoj lagati. Laganje je vjerojatno najgora stvar koju možeš napraviti. Ako ćeš izmišljati činjenice o sebi, to bi ti se moglo obiti u glavu nekada u budućnosti. Radije mu prikaži pravu sebe, pa ako mu se svidiš – super, a ako ne, njegov gubitak.


Foto: Giphy/ Shutterstock - Sergey Novikov

M.T.

Pogledajte još:

Osvoji i ti svog princa na bijelom konju: Isprobaj ovih 7 taktika osvajanja kojima se koriste Disney princeze
Cure vs. dečki: Ovih 7 stvari svaki spol interpretira na svoj način – i zbog toga nastaju problemi

Zbog ovih devet razloga nikad, apsolutno *NIKAD*, ne bi trebala trčati za dečkom - nema iznimke!


Pomoć poruke dopisivanje simpa jednostavno savjeti

Još vijesti