Slika nije pronađena

Dešifriranje svake poruke koju ti simpa pošalje je jednostavno nešto što svi rade, a ako često dobivaš ove, može ti biti kristalno jasno da (više) nije toliko zainteresiran za dopkanje s tobom.

Nekada iz poruka možeš iščitati puno više od samih riječi koje su napisane. Ako dodaj koje 'e' više u 'hej' znači da mu se sviđaš? Ako odgovora svakih par sati, želi da se potrudiš malo više oko njega? Postoji li razlika između super bez smajlića i super sa smajlićem? Dopisivanje je cijela znanost. Tko se u nekom trenu dopisivao s osobom koja mu se sviđa, svjestan je toga. Tražiš znakove sviđaš li se i ti njemu, što misli... Nekada analiziranje poruka može reći nešto, ali nekada te može odvesti i na totalno pogrešan put. Iako to znaš, svejedno ćeš i dalje čitati između redaka. Pa ako to već radiš, ovo su znakovi koji ti mogu reći da ipak nije toliko zagrijan za tebe i da ti odgovora iz pristojnosti.

'K' ili 'ok'

Ako ti netko na svaku drugu poruku odgovara s jednostavnim 'ok' ili još gore, samo 'k', možda je vrijeme da malo smanjiš slanje poruka toj osobi. Svatko tko se želi dopisivati, neće baš svako malo odgovarati s ovom riječi. Ako je toliko lijen da ne može napisati koju riječ više, ni ne zaslužuje da mu šalješ poruke. Nemoj se pokušavati uvjeriti da je to jednostavno njegov stil pisanja poruka ili da se ne voli dopisivati, jer čak i oni koji mrze dopisivanje, kada im je netko dovoljno zanimljiv, neće moći odoljeti, a da dobar dio dana ne provedu zalijepljeni za mob. 'K' i 'ok' zvuče kao da netko želi zaustaviti razgovor, ali ne žele biti bezobrazni pa u potpunosti ignorirati ili seenati.'lol'

'Lol' je zapravo 'ok' samo u malo ljepšem obliku. S obzirom da većina zna da 'ok' zvuči kao da bezobrazno ideš nekoga otkantati, 'lol' se čini kao malo ljepši pristup. Skroz je druga priča ako netko nabaci 'lol' tu i tamo kada kažeš nešto smiješno. Jednako kao i 'ok' i 'lol' ne znači ništa za razgovor, ne pokazuje da osoba želi nastaviti pričati. Kada se dopisuješ s nekime tko te zanima, vjerojatnije je da će obje strane htjeti da se razgovor nastavi, a ne da umre, a 'lol' ga ubija.

Odgovora uvijek sa samo jednom riječi

Ove dvije kratke riječi su samo neki od primjera, ali ako osoba na tvoje poruke najčešće odgovara samo jednom riječi, to pokazuje da mu/joj se ne da truditi, a kada ti se netko sviđa, onda ćeš se definitivno potruditi. Ako je simpa stvarno zainteresiran za tebe, napisat će malo više od jedne riječi, bez obzira na to koliko je sramežljiv ili zbunjen.'O, to je kul'

Što pokreće razgovor? Pitanja. Je li ovakva poruka nešto na što se možeš nadovezati i nastaviti razgovor? Teško. Ako si ti osoba koja stalno postavlja pitanja i piše poruke od nekoliko rečenica, a druga strana odgovara s ovakvim kratkim komentarima, to je znak upozorenja da je možda vrijeme da prestaneš siliti dopisivanje, jer očigledno druga strana nije zainteresirana. U redu je nabaciti nekada ovakve komentare, ali tko ti ovako često odgovora...najvjerojatnije ipak nije toliko zainteresiran za komunikaciju.

'Ne mogu tipkati, s frendovima sam'

U redu je družiti se s ekipom i za to vrijeme ne visiti non stop na mobitelu, ali ako baš uvijek kada se ti javiš osoba nije dostupna, to ti govori nešto. Tko se želi čuti, javit će se samoinicijativno kada završi s druženjem. Ovo je samo izgovor koji je savršen za koristiti kada se ne želiš s nekime dopisivati.'Sorry, bio/bila sam zauzet/a'

Kada se ponavlja ista situacija više puta: ti se javiš, nema odgovora satima i satima, a onda se osoba  odjednom javi s ovim izgovorom, vrlo vjerojatno on nije istina. Skroz je u redu da je osoba zauzeta i da ne može odgovoriti iste sekunde, to je sasvim normalno, ali ako se događa često... Pogotovo ako izostane i dio s objašnjenjem. Nisi toj osobi prioritet niti dovoljno važna osoba da ti da nešto više od samo 'sorry, bio/bila sam zauzet/a'. Tužno, ali istinito.

Nema smisla da tjeraš nekoga da se dopisuje s tobom, ako netko ne želi, njegov gubitak, neće imati priliku saznati koliko si ti super osoba.

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Dopkaš se sa simpom? Pomoću ovih 5 znakova otkrij dublje značenje njegovih poruka

Što ako razgovor zapne i ne znaš što dalje reći? Koristiti emojije? 10 savjeta za lakše dopkanje sa simpom

Konačno si nabavila njegov broj! Je li očajno ako prva pošalješ poruku svojoj simpi?

poruke dešifriranje poruka dopisivanje nije zainteresiran simpa

Još vijesti