Slika nije pronađena

Ne možeš shvatiti želi li razgovarati pa ne zna što da kaže ili se samo javio tek toliko, iz pristojnosti ili dosade.

Ima li većeg razočarenja kada je u pitanju dopkanje sa simpom? Napokon ti se javi, sva si sretna jer vidiš da ti je došla poruka od njega, a onda otvoriš i piše samo 'hej'. I kako da iz toga znaš što se događa? Je li zainteresiran za tebe? Treba li pomoć oko zadaće? Ili je možda slučajno poslao pogrešnoj osobi poruku? Kako da sudjeluješ u razgovoru kada on nije mogao uložiti mrvicu više truda od toga da napiše doslovno 3 slova?



Napisati samo 'hej' je jednako kao u školskom hodniku nekoga pozdraviti tako da trzneš glavom. Kao započinje razgovor, ali daje tebi odgovornost da nastaviš. Nepristojno! Ali svejedno, teško da ćeš ignorirati poruku od dečka koji ti se sviđa. Ali što odgovoriti, a da ne bude jadno ili bezveze? Postoji nekoliko stvari koje uvijek možeš odgovoriti, koje nisu jadne, ali i koje imaju svoje negativne strane.

1. 'Hej'

Ako može on, možeš i ti. On je mislio da će prebaciti pritisak pokretanja razgovora na tebe, ali budi taktična, i vrati mu istom mjerom. Iako je ovo frustrirajuće i djetinjasto, kada mu pošalješ natrag isto samo 'hej', morat će napisati nešto konkretno i pokrenuti razgovor. Ovako povećavaš šanse da ti ni ne odgovori, ali želiš li se uopće dopisivati s nekime tko se ne može potruditi malo više od tri slova kada se javlja?



2. 'Hej, kako si?' ili 'Hej, šta ima?'

Jedan korak iznad samo običnog 'hej' je da dodaš i kako si ili što radiš. Ako ne znaš točno zašto ti se osoba javila i što hoće od tebe, ovo je dobro za poslati, jer osim što je jednostavno, daje priliku simpi da kaže što želi. Ovakvo jednostavno pitanje ti može i pokazati koliko je druga strana zainteresirana i želi li se dopisivati. Jer ako ti odgovori opet nešto kratko, koja je uopće poanta bila toga da se javio? S druge strane, može ti i odgovoriti 'nema ništa, kod tebe?', i tako razgovor može ići u nedogled dok jedan ne prestane odgovarati. To sigurno ne bi kategorizirala kao zanimljivo dopisivanje, čak ni kad je u pitanju dečko koji ti se sviđa, ali barem će njemu pokazati da si ti zainteresirana za razgovor.



3. 'Hej :) Kako ti ide dan za sad? Kako je ___(dodaj pitanje o nečemu što znaš da su danas ili jučer imali u planu) prošlo?'

Ovo je vjerojatno najviše truda što netko može uložiti nakon što dobije samo 'hej'. Dodaj koji emoji jer tako ćeš pokazati da si zainteresirana za razgovor, a pitanje o tome kako je prošlo nešto što je imao u planu za odraditi, samo dodatno potvrđuje da si za dopisivanje. Ti si dala sve od sebe, sada je na njemu da održi razgovor zanimljivim i da ga nastavi ili da ga okrene u nekom smjeru u kojem želi. Ti si pokazala da si tu za pričanje, a na njemu je sada da pokaže što želi.



4. Ne odgovaranje na poruku

Da, da, ne odgovoriti simpi na poruku kada ti se napokon javi ne zvuči kao nešto što želiš napraviti, ali nekada je baš to najbolja stvar koju možeš napraviti. To će mu pokazati da ne čekaš samo da ti se on javi i da nisi zainteresirana sudjelovati s nekime kome se ne da napisati više od 3 slova. Možda ga ne bude briga jer nisi odgovorila, ali onda ti je i bolje da se to odmah prekinulo. Može se dogoditi i da će ga tvoje ignoriranje natjerati da se malo više potrudi ako mu je stvarno stalo. U svakom slučaju, ne odgovaranjem ćeš ga 'natjerati' da misli na tebe i zašto si to napravila.

Foto: Shutterstock.com -  GaudiLab/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Što ako razgovor zapne i ne znaš što dalje reći? Koristiti emojije? 10 savjeta za lakše dopkanje sa simpom

Cure vs. dečki: Ovih 7 stvari svaki spol interpretira na svoj način – i zbog toga nastaju problemi

Osvoji i ti svog princa na bijelom konju: Isprobaj ovih 7 taktika osvajanja kojima se koriste Disney princeze

odgovor poruke dopisivanje simpa

Još vijesti