Slika nije pronađena

Bilo da uvijek šaljete emotikone srca prije spavanja ili volite razmjenjivati smiješne memove svaki dan za vrijeme velikog odmora, razvijanje rutine za razmjenu poruka je potpuno normalno između dečka i cure koji dejtaju. Ipak, ako ste počeli primjećivati da vaš dečko ili djevojka uvijek šalju poruke prvi, vi bi se trebali pitati jesu li vaše uloge malo izvan ravnoteže.

Kada je riječ o stilovima dopisivanja u vezi, može biti korisno ako zauzmete jasne uloge u 'igri' dopisivanja. Prema licenciranoj bračnoj i obiteljskoj terapeutkinji, Nicole Richardson, dopisivanje može biti sjajan način za vođenje kratkih razgovora ili osmišljavanje planova, ali nije idealno za velike emocionalne razgovore. 'U idealnom slučaju, dopisivanje se koristi za logistiku i flert, a ne kao primarni oblik komunikacije', kaže Richardson. 'Zdravo slanje poruka uključuje javljanje, pokazivanje podrške, flertovanje i izradu planova. Ne uključuje pokušaje rješavanja problema ili velikih razgovora', dodaje.

via GIPHY

Prema mišljenju stručnjaka, ako vaša bolja polovica uvijek šalje poruku prva, to može značiti da im se vi jako sviđate i da su jako sretni što su s vama u vezi. 'Partner koji prvi šalje poruku izražava aktivan interes - žele znati sve o vama, vašem danu i vašim mislima', kaže stručnjakinja za odnose s njom i ljubav, Susan Winter. 'Vi ste njima važni, kao i vaš odnos', dodaje. Od raspitivanja o vašem danu do provjere toga kakve planove imate za navečer – to je njihov način da vam kažu da razmišljaju o vama, čak i kad ste razdvojeni. Slanje poruka tijekom dana može biti podsjetnik na vašu vezu i potvrdu toga koliko su uzbuđeni što su s vama. 'Zdravo dopisivanje pruža osjećaj sigurnosti', kaže Winter. Zdravo dopisivanje u vezi održava svakog partnera informiranim i svjesnim onoga što se događa u životu partnera. Ako je vaš parter super pričljiv to što uvijek prvi šalje poruku može biti način na koji pokazuju da mu je stalo.

via GIPHY


Naravno, dejtanje nekoga sa skroz drugačijim stilom za razgovor može se na kraju prenijeti i na vas. Ako ste počeli primjećivati da vaša bolja polovica uvijek prva šalje poruke, moglo bi biti zabavno i pomalo zavodljivo da vi njima koji put pošaljete poruku prvi, da ih preteknete u njihovom naumu. 'Veze zahtijevaju stabilnost da bi preživjele, i iz tog razloga je dopisivanje postalo toliko važno u održavanju veze na životu - održavanje stalnog kontakta vodi prema naprijed', kaže Winter. Međutim, ako primijetite da oni djeluju puno više uzbuđeni oko toga da razgovaraju s vama nego što ste vi uzbuđeni da im odgovorite, moglo bi biti važno da provjerite gdje vi stojite i što vam je potrebno od vaše bolje polovice da bi se osjećali super u vašem odnosu.

Ako vaš partner uvijek šalje poruke prvi, vjerojatno su vrlo sretni što su s vama. I tko to ne bi bio?! Naravno, ako vam sve to postaje previše, uvijek je u redu popričati s njima uživo kako bi se ustanovile neke zdrave granice dopisivanja, kao što su: 'Ne mogu odgovoriti kad sam na satu', ili: 'Ako je to važan razgovor, ja bih radije razgovarala'.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Prekidanje veze preko poruke – kada je opravdano ovako prekinuti i kakvu poruku tada poslati?

Ovo ziher niste znali – u samo nekoliko klikova možete vratiti izbrisane poruke na WhatsAppu

DEČKI I DOPKANJE Što piše VS što zapravo misli – dešifriramo vam njihove poruke

ljubav bolja polovica dečko poruke cura dopisivanje savjeti

Još vijesti