Slika nije pronađena

Koliko ti se puta dogodila da si nekome nešto rekla i to je bilo potpuno krivo shvaćeno? Bezbroj puta, a možda je posebno teška i glupa situacija ako je riječ o ljubavnom nesporazumu. Dok si ti mislila da si ljubazna i simpatična, on se zaljubio u tebe.

Iako si ti uvjerena da si radila stvari koje radiš sa bilo kojim frendom, on je nekako tvoje ponašanje shvatio kao upucavanje i sad si u problemu. Vrtiš film unatrag, ali ti jednostavno nije sve jasno. Ipak, postoje neke stvari koje možda radimo svjesno ili nesvjesno koje nekome mogu dati krivi signal.

1. Zanima te njegov hobi - Već dugo se bavi fotografijom i tvoje zanimanje za njegov novi fotić ne shvaća kao interes već kao priliku za dodatno druženje – dakle sviđa ti se! Iako tebe stvarno zanima kojom brzinom okida fotikć ili kolika mu je blenda, on si to može protumačiti da te zanima on, a ne njegov fotić.


2. Tražiš ga za savjet ili pomoć - Stvarno ti ne ide matematika, a on rastura geometriju. Zamoliš ga da nakon škole ostanete u knjižnici i zajedno rješite zadaću, ali na kraju ispadne da je on shvatio da se pališ na njega. Na kraju imaš čudnu situaciju s njim i nemaš zadaću iz matematike.


3. Dala si mu kompliment - Klasična zabuna, ali zbilja si samo htjela pohvaliti njegovu novu frizuru ili novu majicu.


4. Škakljivo dopisivanje – smajlići su ponekad super stvar jer mogu biti cool zamjena za neku riječ, ali ponekad stvore probleme. Smajlić koji namiguje može se shvatiti kao zabavan odgovor na neku smješnu stvar, ali može biti shvaćen i sasvim pogrešno.


5. Zagrlila si ga

– ispravila si jedinicu iz matke jer ti je on pomogao i prva reakcija jest da mu se baciš u zagrljaj. Velika greška jer sigurno nije jedini frajer koji bi ovo shvatio kao upucavanje.


6. Kažeš mu da ti nedostaje – ponekad vikend zna trajati predugo i tebi fale njegove smješne fore koje ti priča pod satom. Pošalješ mu poruku da ti fali i iste sekunde shvatiš gdje bi mogao nastati problem.


7. Stalno se dopisujete – dopisuješ se s njim jer je zabavn, ali u biti ti se ne sviđa. No, dopisivanje do kasnih jutarnjih sati ili pod satom u školi on može shvatiti kao upucavanje.


Ipak, budimo realni. I mi smo se nekad zaljubili u nekog dečka samo zato jer nas je lijepo pogledao ili nam je dao kompliment pa ne možemo baš okriviti previše dečke koji misle da im se upucavamo.

Ako ne želiš upasti u čudne i neugodne situacije bolje mu odmah daj do znanja da ste frendovi. Ponekad cure rade namjerno ove stvari kako bi si nahranile ego, ali nemoj biti ta cura.

Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Govor tijela – kako znati da netko flerta s vama?

Nekoliko pravila za flert na Facebooku

Nije ni njima lako: dečki drugačije doživljavaju 'dejtanje' od djevojaka

Dečki upucavanje flert ?

Još vijesti