Slika nije pronađena

Spoj može trajati 30 minuta ili 3 sata, ali dovoljno je samo nekoliko sekundi da uočimo tri osnovne stvari – tako barem tvrdi antropologinja Helen Fisher. 'Koketiranje i udvaranje se u posljednjih 10 godina promijenilo više nego u posljednjih 10 tisuća godina. Naši preci uglavnom su imali dogovorene brakove, a danas sami biramo partnere i često ih tražimo putem interneta' objasnila je.

Fisher je izdvojila 3 stvari koje potencijalni partneri odmah primjećuju na nama:

#1 Tvoje zube

Zubi otkrivaju našu dob, zdravlje i neke osobine ličnosti. Ako pijemo puno kave, pušimo ili ne održavamo higijenu, velike su šanse da će druga osoba to iščitati iz našeg osmijeha. Fisher tvrdi da je zdravlje zubi također odraz našeg psihičkog stanja pa se može saznati je li osoba nervozna ili ljuta.

 

# 2 Način na koji se izražavaš

Način na koji govorimo otkriva našu društvene okvire u kojima smo odrasli kao i obrazovanje. Mnogi ljudi, poznatiji kao 'grammar naziji', ne podnose kada netko krivo rabi riječi poput 'jel' i 'jer' ili govori 'sumljam' umjesto 'sumnjam'. Tko kaže da se ne isplati učiti u školi?

# 3 Tvoje samopouzdanje

Razina našeg samopouzdanja drugoj osobi otkiva jesmo li emocionalno stabilni. Odnos prema sebi značajno utječe na kvalitetu veze, a ako nismo pozitivni prema sebi, ne možemo biti takvi ni prema drugoj osobi, stoga ne čudi što smo skloniji 'pasti' na osobe koje pršte od samopouzdanja.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još:

Lažna nada kao najgori neprijatelj: znakovi da te simpatija zavlači

Za tramvajima i dečkima se ne trči: zašto ne treba ganjati dečke

5 navika kojima tjeraš dečke od sebe

ljubav Dečki cure flert

Još vijesti