Slika nije pronađena

Mnogi misle da će izbjeću ljubavnu dramu ako s nekim `sklope` prijateljstvo s povlasticama. Na početku sve djeluje idilično- imaš prijatelja s kojim se povremeno spetljaš i svi sretni. Ali ipak...povlaštena prijateljstva često prerastu u neželjenu dramu.

Sve dok oboje ne želite vezu, ljubavne obaveze i biti ozbiljni u vezi vašeg odnosa- prijateljstvo s povlasticama može funkcionirati.

Nažalost, postoji nekoliko verzija završetka takvog prijateljstva. Ili ćete postati par, ostati samo prijatelji ili ćete skroz prekinuti kontakt i zamrziti se do kraja života.

Film Prijatelji s povlasticama u kojem glume Mila Kunis i Justin Timberlake najbolje opisuje cijelo povlašteno prijateljevanje koje završava happy endom.

Postoje određena pravila za imati PSP-a upravo zbog toga što takav odnos često preraste u beskonačnu raspravu o tome zašto si ti ljubomorna ili zašto puno očekuješ.

Evo što ne bi trebala napraviti svom PSP-u:


Ne govori naglas da nikada nećete biti u vezi

Prilično je jasno da niste u vezi jer ste samo PSP, ali to nemoj govoriti naglas. Mnoga iskustva govore da uvijeki barem jedna strana ima razvijene osjećaje prema svom prijatelju. Ne želiš odmah na početku povrijediti prijatelja.


Stvari koje rade pravi parovi su zabranjene

Prva stvar- vi niste par. Vi ste samo PSP (za sada) i ne bi bilo u redu ni za koju stranu da radite stvari koje rade pravi parovi. Nemojte odlaziti na večere (u redu je otići na kavu i sl.), ne idite u kino, nemoj prespavati kod njega. Jednostavno ne radi ono što bi radila s dečkom.


Nemoj razgovarati o osjećajima koje gajiš

Ako počneš razvijati osjećaje prema prijatelju, o tome moraš biti otvorena. Ali, ne razgovaraj općenito o svojim osjećajima s PSP-om. Ne pričaj o svojim snovima i željama niti o onome što te čini tužnom.


Ljubomora nije dobrodošla

Ako se tvoj PSP  druži s nekim drugim nikako ne smiješ pokazati svoju ljubomoru! Vi niste par! U tome i jest čar cijelog odnosa.


Ako si se spetljala s nekim drugim to mu moraš reći

U slučaju da si se spetljala s nekim ili ako se PSP spetljao s nekim bilo bi u redu da o tome razgovarate. Razgovor će pomoći u tome da oboje znate na čemu ste i da imate i dalje zdravo stajalište u vezi vašeg prijateljstva.




Ni slučajno ne nastavljajte svoj odnos bez testiranja na bolesti

Testiranje na spolno prenosive bolesti nije tabu i oboje biste trebali to napraviti. Ovo se osobito odnosi na prijatelje koji sa strane petljaju s još ljudi.


Ne šalji sms-ove kao luda

Ovo nemoj raditi nikome, a osobito ne PSP-u. Primanje 100 sms-ova u sat vremena bi izludjelo bilo koga.



Otpiši očekivanja

Nemaš razloga očekivati da će se dogoditi nešto više među vama. Ako kreneš očekivati da će se dogoditi čudo i da ćete završiti u vezi bolje prekini sve što si imala s njim.


Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Nekoliko razloga zašto je bolje imati psa nego dečka

Znakovi koji pokazuju da ti i simpatija trebate ostati samo prijatelji

Stvari koje se dogode kada tvoja najbolja prijateljica nađe dečka

psp prijatelju s povlasticama Prijatelji s povlasticama

Još vijesti