Par u krevetu

Prijatelji s povlasticama su postali jedan od skroz normalnih vrsta odnosa, više nitko to ne doživljava kao nešto čudno. Češće će dečki biti ti koji žele ovakav neobavezan odnos, ali nekada se i njima dogodi da promijene mišljenje čim bolje upoznaju osobu.

Najčešće ovaj 'tip veze' neće voditi do prave veze, već će ostati na tome i onda u jednom trenu samo puknuti. Prijatelji s povlasticama nisu veza, ali su tip odnosa kakav nekima odgovara. I skroz je u redu ako ste i ti druga osoba u redu s tim i ne želite se vezati previše, ali ipak želite nekoga. Problem je kada se jedna strana zaljubi i poželi nešto više, a druga ne. Vrlo će se rijetko dogoditi da ovako nešto završi pravom vezom, ali nije nemoguće. Postoje znakovi koji ti mogu otkriti je li tvoj 'prijatelj s povlasticama' samo to ili su se ipak javili neki osjećaji i zaljubljenost. Ako se ponaša na sljedeće načine, onda ti to govori da tu ipak ima i pravih osjećaja.

1.Počne se ponašati čudno ako vidi da se dopisuješ s nekim drugim dečkom

Ovo ti je najlakši način za provjeriti koliko mu je stalo. Dečki kojima nije stalo se neće obazirati na to dopisuješ li se s još nekime ili ne, ali ako se počeo zaljubljivati u tebe, neće mu biti svejedno kada vidi da se dopisuješ ili da flertaš s nekim drugim. Možda neće otvoreno pokazati da mu to smeta, ali ako počne upravo to često spominjati i kao te zezati za to, stalo mu je.

2.Gleda te u oči

Govor tijela može puno otkriti, a gledanje u oči je znak je ti se netko ipak malo više sviđa. Ako kontakta očima gotovo uopće nema, ne zanimaš ga toliko, ali ako primijetiš da sve češće imate takve slatke situacije, znači da ima puno dublje osjećaje nego što možda priznaje.

3.Glas mu postaje viši kada priča s tobom

Znanstveno je potvrđeno da će dečki pričati malo višim tonom glasa kada su u društvu djevojke koja im se sviđa.

4.Sve češće napravi nešto lijepo za tebe poput toga da ti da neki mali poklon kao znak pažnje ili te prati doma

Dečki se neće zamarati ovakvim slatkim gestama, osim ako im nije stvarno stalo do nekoga. Onda će dati sve od sebe da te zadivi time koliko je pristojan i brižan.

5.Javlja ti se prvi sve više, samo da vidi kako si ili što radiš

Nema zapravo nikakav razlog zašto ti se javio, nije da te išta treba, samo ga zanima kako si, što radiš ili kako ti je bilo jučer u izlasku s frendicama. Obično je za ovakav odnos tipično da će se javiti samo kada se želi vidjeti, zato kada krene s random javljanjima, možeš znati da se nešto promijenilo.

6.Nije mu bed ponašati se opušteno i glupavo kad je s tobom

Iako te želi i impresionirati na druge načine, sviđaš mu se dovoljno da mu nije bed izvaliti neku glupost ispred tebe ili napraviti nešto totalno blesavo – jer zna da će te to nasmijati ili zabaviti.

7.Kada ste negdje gdje ima i drugih cura, ne obraća pažnju na njih

Iako niste zajedno, kada ste negdje vani, neće se okretati za drugim curama niti ih na bilo koji način doživjeti, jer oči su mu samo na tebi. Ako s nekom i popriča ili ju pozdravi, dobit ćeš kasnije objašnjenje da mu je to frendica i odakle se znaju. Jer želi te uvjeriti da se nemaš razloga brinuti, iako to neće reći na glas.

8.Vaša druženja sve više izgledaju kao romantični dejtovi

I radite planove da ćete negdje otići ili da ćete nešto raditi. Vidjet ćeš da se trudi oko toga da osmisli nešto drugačije ili novo, čak i romantično, za dane kada se dogovorite da ćete se vidjeti.

9.Rekao ti je da nije protiv toga da bude u vezi, samo ne ovog trena

Pogotovo ako ti je ovo samoinicijativno u nekom trenu išao reći, vjerojatno to nije bez razloga. Možda nije još tog trena spreman za vezu, ali mu se jako sviđaš, dovoljno da počne razmišljati o vezama, a pogotovo vezi s tobom.

10.Puno se smije kada je s tobom

Još jedna sitnica u ponašanju koja se čini kao nešto normalno i obično, ali koja zapravo otkriva puno više i veće osjećaje. Kada smo u društvu osobe koja nam se sviđa, nećemo moći skinuti blesavi smiješak s lica, a vjerojatno ćemo se smijati i svakoj gluposti koju kaže, iako možda nije toliko smiješna.

11.Pokušava te impresionirati

Bilo svojim znanjem, izgledom ili ponašanjem. Lako je uočiti razliku između osobe koja se trudi i koja te želi impresionirati i osobe kojoj nije baš stalo i koja ne ulaže ni 1% truda.

Pogledajte još:

Pokušavaš pronaći srodnu dušu? Donosimo 5 razloga zašto je to zapravo gubljenje vremena

Izazovi i problemi s kojima će se susresti svaka veza – ali će ih samo one čvrste preživjeti

'Pravila' za dejtanje i veze koje je pregazilo vrijeme: Ovih 10 se prati i danas, ali stvarno ne bi trebalo

znakovi zaljubljivanje sviđanje psp Prijatelji s povlasticama