Slika nije pronađena

Sve one veze koje izgledaju kao veze, ali zapravo to nisu jer ili netko od vas ne želi definirati što ste ili želi casual odnos ili da budete prijatelji s povlasticama. Ne vrijede ista pravila kao za prave veze.

Casual veze nisu za svakoga, pogotovo ne za one ljude koji se lako vežu za drugi i koji su izrazito osjećajni. To su veze za one koji žele nekoga i žele biti u vezi, ali ne žele se u potpunosti dati u taj odnos ili u tom trenutku nisu spremni za novu vezu. Fokus je više na zabavi nego na romantici. Ako je to ono što ti je u redu i što ti se sviđa, onda je ovakav tip veze idealan, ali s druge strane, ako želiš nešto više, mogla bi ostati razočarana i slomljenog srca. Da ti se to ne dogodi, postoje neka osnovna pravila casual odnosa kojih se trebaš držati i koje trebaš imati na umu, za svoje dobro. Jer to nije prava veza.

1.Uvijek budite jedno prema drugome iskreni oko svojih osjećaja

I budite otvoreni oko toga što želite. Bitno je da odmah jedno drugome date do znanja kakvu točnu vezu želite i objasnite si međusobno zašto, da ne bi netko imao nerealna očekivanja. U ovakvim vezama nema romantičnih osjećaja, jer čim se oni počnu pojavljivati, to je znak da se trebate prestati viđati, pogotovo ako je jednostrano. Sve je dobro dok ti se ta osoba samo sviđa i dok to ne preraste u nešto više.

2.Nemoj biti posesivna

To nije tvoj dečko/cura i nemaš zašto biti posesivna. Nemaš se zašto naljutiti ako ti se ne jave ili se ne čujete svaki dan. Ne mora ti odgovarati na poruku svake sekunde ili dostavljati izvješće gdje ide i s kim. To nije nešto što bi ti trebalo biti važno. Čak i kada odabere druženje s prijateljima ispred druženja s tobom – u ovakvim je vezama to normalno.

3.Možeš se viđati i s drugim ljudima bez da se osjećaš krivo – isto vrijedi i za drugu osobu

Oko ovoga možete pričati i biti iskreni jedno s drugim ili ne morate. Ali viđanje s drugima ili dopisivanje, nije zabranjeno. Ne bi se trebala osjećati krivom ili kao da varaš, jer to u ovakvoj vezi nije slučaj. Isto tako, nemoj očekivati da si ti jedina osoba s kojom se oni viđaju ili čuju. Jer vjerojatno nisi.

4.Nemoj raditi planove oko te osobe ili otkazivati druge stvari zbog njih

Kada imaš vremena za njih, super, ali nemoj ostale stvari u svom životu raspoređivati oko njih. Nisu prioritet. Ako ti se javi jer se želi vidjeti, ali ti već imaš neki drugi plan, nećeš ga otkazivati zbog te osobe. Nikada. Kada nemaš ništa za raditi, onda im se javi, do tada neka čeka. Ne morate se viđati nekoliko puta tjedno, kad stignete.

5.Nemoj se ponašati kao da ste u pravoj vezi

Nemoj raditi stvari koje bi radila da si toj osobi cura. Nema romantičnih slatkih gesta, toga da mu kupiš čokoladu koju voli kada ideš u dućan ili kupuješ neke velike poklone za rođendan. Planiranja nečeg posebnog za godišnjicu od kada ste se upoznali ili počeli viđati. Otkazivanje planova i viđanje jer se osjeća tužno. Slanje srčeka. Ništa od toga ne dolazi u obzir.

6.Ne vodi tu osobu na druženja s prijateljima ili upoznavanja s obitelji

Sigurno će ti prijatelji znati da se viđate, ali dovoditi ga na neka intimna druženja ili proslave s njima, nikako. Grupni izlasci subotom mogu još proći, ali sve što je kod nekoga doma ili je neka posebna prilika, ne želiš ih tamo. Treba li uopće spominjati da upoznavanje s obitelji ne dolazi u obzir? Čak niti s bratom ili sestrom!

7.Znaj kada je vrijeme za prekinuti odnos i ne radi dramu oko toga

Bilo da si se ohladila ili si se počela previše zagrijavati za tu osobu, ne da ti se više viđati ili ti se počeo sviđati netko drugi, nemoj ih samo odjednom početi ghostati nego otvoreno reci da se više ne želiš viđati. Nije u redu ni da se počneš ponašati dramatično i ako oni budu ti koji će odlučiti sve prekinuti. Nemaš razloga lijevati suze jer znala si od početka da niste u pravoj vezi i da će se prekid dogoditi kad-tad. Casual odnosi nikada ne potraju dugo.

Pogledajte još:

Niti ste u vezi niti ste prijatelji: Ovakvu 'vezu' dečki obožavaju, a cure mrze! 6 znakova da si i ti u njoj

KVIZ: Jesi li za casual viđanje s više ljudi ili si totalno romantični tip: Koji je tip dejtanja za tebe?

Seks za vrijeme mjesečnice? Skroz moguće – ovih 7 stvari o tome trebaš znati

pravila casual veza Prijatelji s povlasticama casual odnos

Još vijesti