Slika nije pronađena
Pripremaš se za prvi seks i čini ti se da si napokon spremna za ovaj važan korak? Izgubiti nevinost niie nimalo mala stvar, a ako se kod tebe slučajno pojave ovi znakovi – radije još malo pričekaj.

1. Nervozna si, i to u lošem smislu

Što se više bliži vaš prvi seks, ti si sve više nervozna. I ne, to nije ona pozitivna trema, tebe je doslovno strah toga što slijedi. Tvoja svijest očito ti poručuje da još nije vrijeme za seks s dečkom, a takav osjećaj trebala bi poslušati. Naime, nomalno je da budeš nervozna kad je u pitanju seks s nekim novim, a pogotovo ako je to tvoj prvi seks u životu. Međutim, vrlo je važno da prepoznaš razliku između pozitivne treme i nervoze uzrokovane nesigurnošću u ono što slijedi.

via GIPHY


2. Samo se želiš riješiti toga

Ako ti prvi seks postaje više kao odrađivanje nekog zadatka, a ne iskazivanje ljubavi prema dečku s kojim si u vezi - radije pričekaj. Ovo nije dovoljno dobar razlog za prvi seks, ustvari kao ni seks općenito. Spavanje s nekim sa sobom nosi i potencijalne posljedice, zato to nikad nemoj raditi samo zato jer se 'toga želiš što prije riješiti'.

via GIPHY


3. Dečko te već dugo nagovara
Tvoj dečko već je spavao s bivšom i zato te otkad ste zajedno stalno nagovara da i vi spavate zajedno. To ne znači da mu želju moraš ispuniti, koliko ga god voljela i bila spremna učiniti sretnim. Napravi to samo ako si i sama sigurna da si spremna za prvi seks, a ne samo zato jer ti je dosta dečkovog nagovaranja.

via GIPHY

4. Sve tvoje frendice već su spavale s nekim
Hmmm, znamo da nije lako biti jedina cura u društvu koja je još uvijek nevina, ali nemoj to nužno smatrati nečim negativnim. To samo znači da si odlučila čuvati se za 'onog pravog', a ne brzati s odnosima.

via GIPHY

5. Bojiš se da ga ne izgubiš
Ako je seks jedini način da zadržiš svog dečka, takav ti dečko stvarno ni ne treba. Sigurne smo da te tvoj dečko (ako te stvarno voli) neće nagovarati na seks ako je očito da ti još uvijek nisi potpuno spremna, a pogotovo ako još nikad prije nisi spavala s dečkom.

via GIPHY


Zapamti - u seks se upusti samo onda kad budeš POTPUNO sigurna da je to ono što želiš. Nemoj to ni slučajno raditi zbog frendica, dečka, njegovih bivših cura ni bilo koga drugoga. Slušaj samu sebe i sigurne smo da ćeš donijeti pravu odluku! :)

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Razgovor s roditeljima o seksu: da ili ne?! Ovo su odgovori koji su te oduvijek zanimali

OMG Seks za vrijeme menstruacije bez krvi – zar je i to moguće?

Veza bez seksa – misliš da je to nemoguće? Evo zašto seks nije najbitnija stvar u vezi

Prvi seks seks savjeti za cure

Još vijesti