Slika nije pronađena
Došlo je vrijeme za prvi seks? Prije nego što se upustiš u ovu nepoznatu i uzbudljivu avanturu, ovo su neke stvari koje bi trebala znati!

1. Moglo bi biti neugodno
Prvi seks nije uvijek onakav kakvog ga vidiš u filmovima, često je vrlo neugodno iskustvo koje jednostavno MORAŠ proći, prije ili kasnije. Vjeruj nam, sljedeći put će biti mnogo bolje. Osim toga, sasvim je u redu da ne znaš što, gdje i kako, sve je to nešto što naučiš s vremenom, ili bolje reći izvježbaš sa svojim dečkom.

via GIPHY


2. Veličina NIJE važna

Možda te strah jer ne znaš što te očekuje, ali je li veličina uistinu toliko važna i presudna? Zaista nije. Često čujemo da veličina penisa (bio on manji ili veći) može utjecati na tvoj osjećaj i kvalitetu prvog seksa, a to nije istina. Mnogo je važnije koliko se ti i dečko potrudite i međusobno prepustite jedno drugome. Sve ostalo je manje važno.

via GIPHY


3. Nećeš se promijeniti nakon prvog seksa

Izgubiti nevinost tebi predstavlja prekretnicu u životu i trenutak kad se sve mijenja? Pa, ne bismo se baš složili s tim. Možda misliš da ćeš nakon prvog seksa biti drugačija, osjećati se odraslije ili ozbiljnije, ali moramo te razočarati. To najvjerojatnije neće biti tako.


via GIPHY


4. Seks svakom dečku ne znači isto

Nažalost, ovo ti moramo reći – tvojem dečku vaš prvi seks možda neće značiti toliko puno koliko tebi. I to je normalno. To ne znači da tvoj dečko nije više zainteresiran za tebe ni to da se više ne zanima za tebe, jednostavno mu prvi seks kao doživljaj nije nešto posebno što bi zauvijek pamtio. Nama curama mnogo je važnije kad izgubimo nevinost, dečkima to ne predstavlja baš neki 'big deal'.

via GIPHY


5. Nemoj se sramiti priznati da ti je prvi put

Mnoge cure srame se ili boje priznati svojem dečku da nikada prije nisu spavale s nekim, pogotovo ako je njihov dečko već prije spavao s nekom drugom curom. No, za to stvarno nema potrebe. Priznaš li svom dečku da će ti seks s njim biti prvi seks ikad, to ti može samo pomoći. Tvoj dečko bit će nježniji, koncentrirat će se na to kako se TI osjećaš, a možda će ti i objasniti neke stvari.

via GIPHY


6. Budi sigurna da ti dečko to ipak neće priznati

Samo rijetki dečki priznat će svojoj curi da nikad prije nisu imali seks. Zašto? Pa, iz nekoliko različitih, ali velikih razloga. Od njih se uvijek očekuje da imaju više iskustva, pogotovo kad je riječ o seksu. Neki dečki misle da je 'sramota' ako nemaju iskustva, a posebno im je neugodno takvo nešto priznati pred tobom - svojom curom, koju žele impresionirati.

via GIPHY


I na kraju, željeli bismo ti reći da je najvažnije da od prvog seksa nemaš prevelika očekivanja, pogotovo zato jer ti je to tek prvi put. Nemoj se razočarati ako ne ispadne onako kako su ti govorile best frendice ili kako si pročitala na netu da bi moglo biti. Jednostavno se opusti, uživaj i zapamti - nema pogrešaka, ovo je tek početak.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Istina boli – s ovih šest tipova dečkiju ćeš vjerojatno dejtati prije nego upoznaš 'onog pravog'

Top savjeti za cmokanje – nauči kako se ljubiti kao prava profesionalka

Totalni turn off – saznaj koje radnje odbijaju baš svakog dečka

prvi put Ljubavni savjeti seks savjeti za cure

Još vijesti