Slika nije pronađena
Prvi seks nije mala stvar, pogotovo ako se na njega odlučuješ već u tinejdžerskim godinama. Neke stvari možda misliš da znaš, ali ustvari nemaš pojma.

Pogledaj u koje stvari moraš prestati vjerovati kad je riječ o prvom seksu i gubitku nevinosti. I da, većina njih će te najvjerojatnije jako iznenaditi.


1. Dečki će za seks napraviti sve
Iako postoje i oni dečki kojima je prvi seks poseban doživljaj, većina je onih koji ga ne shvaćaju preozbiljno. Zato dobro pripazi s kim se upuštaš u intimne odnose. Dečki će reći ili napraviti sve, pa čak i lagati, samo da bi dobili seks.

via GIPHY


2. Možeš se predomisliti u bilo kojem trenutku
Ako se u zadnji čas predomisliš, znaj da je to totalno okej i da na to imaš pravo. Prvi seks je iskustvo koje ćeš pamtiti cijeli život i važno je da se u njega upuštaš samo ako si potpuno spremna.

3. Nikoga nije briga jesi li još uvijek djevica ili ne
Iako možda misliš da si totalni autsajder jer su sve tvoje frendice već izgubile nevinost, vjeruj nam - to nije tako. Nikoga nije briga jesi li ti još djevica ili ne, pogotovo ne dečka koji ti se sviđa.

via GIPHY


4. Najvjerojatnije neće biti 'vatrometa'
Prvi seks najčešće nije najbolje iskustvo, pogotovo ako je to prvi put i tebi i tvom dečku. Zato nemoj imati prevelika očekivanja, kao i u svemu ostalome, tako je i u seksu potrebno mnogo vježbe i truda.

5. Moglo bi biti bolno
Osim već spomenute neugodnosti koja je kod gubitka nevinosti ttlyy normalna,  prvi seks je za cure često dosta bolno iskustvo. Bol se prvenstveno javlja jer ti je osjećaj penetracije dosad bio nepoznat i tvoje tijelo još uvijek ne zna kako reagirati.

6. Uvijek koristi zaštitu
NIKAD se nemoj upuštati u seksualne odnose, a da pritom ne koristiš zaštitu. Ti i dečko možete koristiti kondome, kontracepcijske pilule ili neku treću vrstu zaštite. Ako se osjećaš dovoljno sigurno, pitaj mamu da ti pomogne u biranju odgovarajuće kontracepcije. Ako ti je bed o tome razgovarati s mamom, uvijek se možeš obratiti školskom liječniku ili ginekologu.

7. Ne krvare sve cure kod prvog seksa
Sigurno si mogla čuti da cure prilikom gubitka nevinosti znaju krvariti. Iako se to većini cura ipak dogodi, ima i onih koje nimalo ne krvare već samo osjećaju određenu nelagodu.

via GIPHY


8. Info podijeli samo s dobrih frendicama
Znamo da prvi seks nije mala stvar i da ćeš to odmah željeti podijeliti s nekim, ali pripazi kome to govoriš. Naime, info o gubitku nevinosti podijeli samo s best frendovima, inače bi se moglo proširiti i stvoriti neugodnost tebi, ali i dečku s kojim si završila.

Foto: Pexels/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

seks Prvi seks nevinost

Još vijesti