Slika nije pronađena
Da, ova popularna serija ispunjena je legendarnim trenucima, ali ima i puno vrijednih lekcija koje zaslužuju posebnu pozornost.

Možda ste naučili ponešto o vrijednostima pravog prijateljstva na primjeru Joeyja i Chandlera, Monikinim otkačenim organizacijskim sposobnostima, Phoebinim nevjerojatnim sposobnostima da uvijek vidi svijetlu stranu života ili burnim ljubavnim trenucima između Rossa i Rachel. Ovo su sve lekcije o vezama koje možete naučiti od 'Prijatelja':1. Biti prijatelj s nekime prije započinjanja veze ipak nije loša ideja.

Ako postoji nešto što možemo naučiti iz odnosa Chandlera i Monike, to je da bi prijateljstvo moglo biti dobar temelj za sretnu i zrelu vezu. Chandler i Monica dugo su bili prijatelji prije one noći u Londonu, a pokazalo se da je to bilo ključno za njihovu stabilnu vezu. Znali su sve svoje mane, ali i kvalitete. Pouka koja se ovdje mora naučiti jest da ponekad odbacimo one s kojima smo prijatelji kao potencijalne partnere, samo zato što smo predugo prijatelji. Međutim, ako učinite taj korak naprijed, to prijateljstvo može se pretvoriti u nešto o čemu niste mogli niti sanjati.
2. Ljubomora i nedostatak komunikacije mogu biti smrtonosna kombinacija.

Čuvena rečenica: 'Bili smo na pauzi', možda je najpopularnija krilatica serije, ali mnogo je toga što možemo naučiti iz prekida između Rossa i Rachel. Iako su, tehnički gledano, bili na pauzi, ovi tehnički podaci ne bi trebali opravdavati varanje nekoga. U njegovu obranu, Ross je nazvao Rachel da se ispriča i otkrio da je Mark bio u njezinom stanu samo nekoliko sati nakon što su se posvađali. Ipak, Ross je neprestano osjećao ljubomoru i nije otvoreno razgovarao o svojim osjećajima vezano uz Marka s Rachel, a Rachel nije pokušala razumjeti zašto se njezin, inače brižni i ljubazni dečko, ponaša onako kako se ponašao on. Oboje su krivi u ovoj situaciji, a možemo vidjeti koliko toksični mogu biti ljubomora i nedostatak komunikacije u jednoj vezi.3. Prije nego što budete u vezi, obavezno procijenite imate li vi i vaš partner ista očekivanja od vaše veze u budućnosti.
Monica i Richard imali su slatku ljubavnu priču, ali sigurno je bilo barem nekoliko stvari koje su trebali razriješiti na samom početku veze. Monika je odlučila dejtati muškarca koji je 21 godinu stariji od nje, koji se tek razveo i koji je imao djecu i unuke, dok je Monika sanjala o osnivanju vlastite obitelji. Razlika u godinama bila je stvar koja ih je na kraju i razdvojila. Kasnije je Richard pristao imati djecu, ali Monica je vidjela da to govori samo kako bi ostali zajedno. Iako su se voljeli, imali su potpuno različite poglede na svoju budućnost i znali su da je vrijeme da se rastanu. Pouka koja se ovdje mora naučiti je da je bolje raščistiti probleme na početku odnosa nego prolaziti kroz težak prekid kasnije.4. Moguće je svladati velike prepreke u vezi.

Mike i Phoebe su se upoznali na dejtu na slijepo, ali veza je brzo napredovala jer su se oboje zaljubili jedno za drugo. Ali kad je Phoebe saznala da se Mike nakon teškog razvoda ne želi ponovno vjenčati, slomio joj je srce. Koliko god ona to nije željela priznati, htjela se jednog dana vjenčati. Njih dvoje su prekinuli nakon što su shvatili da oboje traže različite stvari. Tek nakon što se Monica umiješala, Mike je odletio sve do Barbadosa kako bi ponovno osvojio Phoebe. Iako su nekoliko puta naišli na prepreke, Phoebe i Mike dokazali su da se čak i najveće prepreke mogu prevladati.5. Postavljanje ultimatuma umjesto razgovora o granicama može dovesti do prekida.

Ross i Emily super su se slagali od samog starta. Njihova je veza tako dobro napredovala da ju je Ross zaprosio poprilično brzo i odlučili su se vjenčati. Nažalost, dogodila se jedna od najgorih stvari koja se mogla dogoditi na njihovom vjenčanju - Ross je slučajno rekao Rachelino ime umjesto Emily kada je davao svoj zavjet. Iako su imali svojih problema, Ross je uvjerio Emily da ide s njim u New York. Prihvatila je, ali samo ako on obeća da više nikada neće vidjeti Rachel. Ross je razmišljao o tome da izbaci Rachel iz svog života, ali tada je shvatio da to ne može učiniti. Iako je razumljivo zašto se Emily toliko uzrujala, baš zato što je postavljala oštre ultimatume umjesto razumnih granica njihov je brak završio.6. Prekidanje loše veze, čak i ako to znači da morate pobjeći s vlastitog vjenčanja, ponekad je upravo ono što morate napraviti za sebe i bolju budućnost.

Imati hrabrosti preokrenuti svoj život naglavačke nije lako. Rachel je bila nezadovoljna u svojoj vezi, a to što je ostavila Barryja pred oltarom bio je rizik koji je bila spremna preuzeti. Bilo je posljedica zbog toga što je učinila, jer je morala započeti svoj život iznova i useliti se sa svojom srednjoškolskom prijateljicom Monicom. Ipak, da to nije učinila, nikad ne bi bila s ljubavlju svog života, Rossom. Ponekad je poduzimanje drastičnih mjera jedini način da vam se preokrene život. Priča o Rachel naučila nas je da prekidanje loše veze, bez obzira na to koliko dugo ste bili u toj vezi, ponekad može biti najbolja stvar koju možete učiniti za sebe.7. Nemojte gubiti vjeru u sretne završetke.

Tijekom razdoblja od 10 godina Ross i Rachel bili su prijatelji, bili su u vezi u nekoliko navrata, imali dijete i na kraju su završili zajedno. Ostatak vremena oboje su izlazili s drugim ljudima i sazrijevali, ali njihovi osjećaji i dalje su bili tu, iako nisu uvijek bili jasni. Istina je da zapravo ne možeš znati što će ti život donijeti, a ponekad ti i najčudnije stvari mogu preokrenuti život naglavačke u tren oka.

Foto: YouTube Screenshot/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Nije sve tako super kako serija 'Prijatelji' prikazuje: Ovo su najveće laži o prijateljstvu koje su nam prodali

[FOTO] Ovo je legendarno! 25 godina kasnije Cole Sprouse vratio se u ulogu Bena

Saznaj zašto su 'Prijatelji' serija koju jednostavno ne možeš prestati gledati!

ljubav prijatelji serija sedam sitcom lekcije zabava savjeti

Još vijesti