Slika nije pronađena

Učimo na njihovim greškama da ih i sami ne napravimo. Nekada je najbolje sam pogriješiti, ali u slučaju veza, želimo da sve šanse za uspjeh budu što veće. Ovo su stvari koje svi trebaju naučiti prije nego uđu u vezu.

Ljubav nije glavna tematika ove serije, ali njeni su se glavni likovi kroz sezone pronašli u nekim zanimljivim ljubavnim situacijama i problemima. U nekim su slučajevima postupili dobro, u drugima baš i ne zbog krivih su odluka gadno zabrljali. Da se ne bi i tebi dogodile slične greške, uči na njihovima. Svi se sjećamo situacije s Rossom i Rachel i problema s 'pauziranjem veze'. Što je u toj situaciji zapravo bio najveći problem i najveća greška? I koje smo još pronašli? Ovih 6 ljubavnih lekcija naučili smo od 'Prijatelja' i kada ih ti sve savladaš, biti ćeš spremna za vezu bez problema i drame.

1.Loša komunikacija može uništiti vezu
Da su Ross i Rachel znali kako pravilno komunicirati u vezi, ne bi uopće ni prekinuli niti se pronašli pred popularnom debatom 'Bili smo na pauzi!'. Ross je dozvolio svojoj ljubomori da ga obuzme kada je krenuo dejtati s Rachel, ali umjesto da je s njom popričao o stvarima koje ga muče i svojim nesigurnostima, on je šutio i na kraju odgurnuo Rachel od sebe. Umjesto da je zalupio vrata kada je Rachel predložila da uzmu pauzu mogao je ostati i porazgovarati o tome što to znači sada za njih i njihovu vezu. Tako ničiji osjećaji ne bi bili povrijeđeni na kraju, a možda bi shvatili i da im pauza ne treba. Ovako je sve krenulo jako nizbrdo. Komunikacija je u vezi jedna od najbitnijih stvari.

2.Nekada ljubav nije dovoljna za uspjeh veze i ako nisi sretna, trebaš prekinuti
Monica i Richard su voljeli jedno drugo, čak ni razlika u godinama nije bila ta koja je bila problem i uzrok prekida na kraju. Nekada su problem želje i ciljevi ljudi u toj vezi. U njihovom slučaju Monica se u budućnosti vidjela s djecom, a Richard nije. Kada želite potpuno različite stvari i vidite se u drugačijim svjetovima za par godina, nekada je bolje prekinuti. Druga je opcija oduljiti prekid za koji znate da će se dogoditi ili da netko odustane od svojih ciljeva i planova, a to ne želiš. Ipak je to osoba koju voliš i želiš da bude sretna u životu. Ne mora biti ničija krivica to što veza nije uspjela, ali trebaš znati prihvatiti činjenicu da je kraj i da možda to nije ipak idealni partner za tebe. Složiti se oko toga što želite u budućnosti je bitna stvar.

3.Nemoj ulaziti u veze ako znaš da nisi spremna
Nije fer prema drugoj osobi. Chandler se bojio vezanja i ozbiljnih veza sve do veze s Monicom, a i tada je skoro zeznuo. Sve su njegove veze od samog početka bile osuđene na propast jer je imao strah od dugih i ozbiljnih veza, a nije to nikome govorio. Priznati osobi kakvu vezu želiš i za kakvu si vezu spremna je vrlo bitno kako nitko ne bi na kraju ostao povrijeđen više nego što je potrebno. Nekada ćeš htjeti manje ozbiljnu vezu, a nekada full ozbiljnu, ali to se trebaš dogovoriti najprije sama sa sobom, a zatim i s osobom s kojom se viđaš.

4.Dejtati nekoga tko nije prebolio bivšu ljubav vodi prema katastrofi
Gotovo je svaki lik u 'Prijateljima' pao u ovu zamku. Ross je otišao tako daleko da je čak rekao Rachelino ime na vjenčanju s Emily. Bilo da ti još uvijek nisi preboljela bivšu ljubav ili je očito da osoba s kojom se viđaš nije preboljela bivšu, najbolje je takvu vezu zaobići. Treba proći neko vrijeme kako bismo zaboravili i prešli preko bivših, a odmah uskočiti u novu vezu nije zdravo niti nešto što se preporučuje.

5.Treba biti oprezan u dejtanju prijatelja iz ekipe
Kada se zaljubiš u nekoga iz vlastite ekipe i ta osoba osjeća isto prema tebi, čini se kao idealan spoj. Ili je li stvarno? Ako ćeš razmišljati pozitivno, onda će to biti dobra ideja, jer toliko ste si dobri i znate se i nema šanse da prekinete. Međutim, ako razmišljaš realno, šanse da prekinete su tu i da razorite ekipu. Sigurno ne bi bilo ugodno ni za vas ni za ostatak ekipa ako prekid završi gadno. Ukoliko nisi 100% sigurna da je to to i da se jedno drugome jednako sviđate i da ste na istoj stranici po pitanju veza, bolje je još malo razmisliti.

6.Razmisli prije nego vezu podigneš na viši nivo
Koja god da je sljedeća stepenica za tvoju vezu, prije nego zakoračiš, dobro razmisli o tome jesi li spremna i poznaješ li osobu s kojom si u vezi dovoljno za tako nešto. Nemoj se žuriti i dečka/curu upoznavati s obitelji ako ste kratko zajedno,  dogovarati zajedničko putovanje ili bilo koju drugu stvar koja je ozbiljnija od onoga gdje ste sada. Ross je oženio Emily već nakon samo nekoliko tjedana veze, što je bilo jasno da je osuđeno na propast. Iako ti nećeš raditi ovako velike korake, drugi veći također mogu biti problematični ako niste oboje spremni za njih.  

Foto: Imdb

Pogledajte još:

Bolje od ovog ne može! Popularni brend šminke izbacuje novu kolekciju - inspiriranu 'Prijateljima'

'Prijatelji' su u originalu trebali imati samo 4 glavna lika! Dvoje iz svima poznate postave skoro je otpalo

[HOROSKOP] Koji si lik iz serije 'Prijatelji' s obzirom na znak zodijaka?

veza ljubav prijatelji serija lekcije savjeti ljubavne lekcije

Još vijesti