Slika nije pronađena

Bez obzira u kojoj ste fazi veze, nitko ne voli saznati da osoba koju voli ne osjeća isto. Znati kako se na najbolji mogući način nositi s odbijanjem je vrlo važna vještina jer je i to, nažalost, dio života.

Suočavanje s negativnim emocijama povezanim s odbacivanjem od strane nekoga nije nimalo lako. Međutim, to je definitivno moguće ako možete sami preoblikovati situaciju na način na koji će vam biti lakše to prihvatiti. Prema terapeutu, dr. Gary Brownu, prvi korak je napuštanje bilo kakvih ideja koje imaju veze s tim da možete promijeniti mišljenje toj osobi. 'Jedna od prvih stvari koje možete učiniti, a koja će vam pomoći nositi se s odbijanjem, je da se ne borite protiv osobe koja vas je odbacila', kaže dr. Brown za Elite Daily. 'Umjesto da se raspravljate, pokušajte pronaći način da graciozno prihvatite da je gotovo. Ako ćete pokušavati promijeniti njihovo mišljenje to bi vas moglo dodatno povrijediti ili čak poniziti ako molite tu osobu da ostane s vama u vezi', dodao je.


via GIPHY


Svi se vjerojatno možete sjetiti situacije u kojoj ste bili toliko nevjerojatno zaljubljeni u nekoga i bez obzira na to što bi ta osoba rekla ili učinila, našli biste opravdanje za tu osobu. Međutim, dr. Brown naglašava da je jako važno prihvatiti to da održavanje odnosa koji zahtijeva od vas da stalno naganjate drugu osobu ne vodi do ničeg dobrog. 'Zapitajte se sljedeće: 'Zašto bih ja uopće htio biti s tom osobom - ili bilo kim drugim - tko ne želi biti sa mnom', kaže dr. Brown. 'U stvarnosti, moglo bi vam pomoći i to da shvatite da vam možda čine uslugu jer zaslužujete biti s nekim tko stvarno želi biti s vama', dodao je.


via GIPHY


Ako vam je nedavno slomljeno srce, možda je primamljivo da sami sebi odbijete priznati da ste povrijeđeni. Međutim, dr. Brown savjetuje da ne pokušate zatomiti te negativne emocije: 'Poricanje vaše boli neće pomoći. Potiskivanje vaše povrijeđenosti i boli samo će produžiti vaš 'oporavak'. Umjesto toga, važno je otvoreno priznati svoju bol, tako da možete početi tugovati zbog 'gubitka' voljene osobe.


via GIPHY


Ako se i dalje pitate kako se spasiti od neizbježne tuge, dr. Brown preporučuje fokusiranje na hobije ili bilo što pozitivno što vas čini sretnijima. 'Većina onih koji su nekad bili odbijeni smatraju da je vrlo korisno nastaviti s aktivnostima koje su im uvijek donosile zadovoljstvo', objašnjava dr. Brown. 'To vam može pomoći da ponovno uspostavite svoju neovisnost i pomognete sami sebi naći sreću usred boli', dodaje. Također, važno je zapamtiti da bez obzira koliko se strašno osjećate u bilo kojem trenutku, koliko god iritantno to zvučalo - i to će proći. Može potrajati neko vrijeme, a može proći i puno brže nego što ste mislili. U svakom slučaju, najgori mogući scenarij bio bi trošenje vašeg dragocjenog vremena na nekoga tko vas ne cijeni na isti način kao vi njega.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

'Curving' je najnoviji dejting trend za koji morate znati - i gori je od ghostanja!

Nikako da svog dečka ili curu dovedete kući svojima? Ovih 5 savjeta olakšat će vam upoznavanje

Prekinuli ste, ali vaš bivši i dalje gleda vaše Insta storyje? Postoji razlog zašto to radi

ljubav odbijanje prihvaćanje simpa savjeti

Još vijesti