cura i dečko

Naravno da ne možeš očekivati da ćete ti i dečko voljeti iste stvari i da ćete se slagati oko svega. Takve su veze jako rijetke. Ali samo zato što ste karakterno toliko različiti, ne znači da vam je veza osuđena na propast, bitno je da ove stvari imate zajedničke.

Svima je u nekom trenu u životu najbitnije da glazba bude nešto što imaju zajedničko s osobom s kojom su u vezi, ali to zapravo uopće nije bitno. Kakve filmove tko voli gledati ili kakvu glazbu sluša mogu biti bitne stvari, ali postoje neke koje su ipak puno bitnije. Glazba neće biti krivac što vam veza nije uspjela, ali ako nemate većinu ovih stvari zajedničke, e to bi već mogao biti krivac.

1.Ambicioznost

Zvuči kao čudna stvar koju trebate imati zajedničku, ali zapravo skroz ima smisla. Kada je jedna osoba u vezi puno ambicioznija od druge, to će stvarati probleme. Primjerice, kada ti želiš upisati što bolji faks i učiš kao luda da imaš što bolje ocjene, a tvog dečka nije uopće briga za školu, kad-tad bi to moglo uzdrmati vaš odnos.

2.Znati da treba pristajati na kompromise

Teško da ćete imati baš toliko zajedničkih stvari da ćete se uvijek u svemu slagati, ali to nije ni potrebno, bitnije je da oboje znate pristati na kompromis. Nekada ćeš ti biti ta koja će morati pristati na nešto što baš ne želi, a nekada tvoj dečko, nije nikako dobar znak ako uvijek ista osoba pristaje na kompromise.

3.Tip veze kakvu želite

Ne žele svi isti tip veze i to može biti deal breaker. Ne bi trebala pristati biti u vezi s nekime tko želi neku drugačiju vezu. Bit ćeš cijelo vrijeme nezadovoljna.

4.Koliko vam je bitna veza

Jednako kako je bitno da budete na istoj valnoj duljini po pitanju toga kakvu vezu želite, bitno je i da budete na istom po pitanju toga koliko vam je veza važna naspram svega drugog u životu. Je li vam najvažnija? Ili je nekome važnije nešto drugo?

5.Gdje se vidite za 5 godina

Kako mislite da će svakome od vas izgledati život za 5 godina? To može reći jako puno o tome ima li vaša veza šanse za uspjeh. Ne morate imati iste vizije, ali dok su god slične, može proći.

6.Koliko se želite/trebate viđati

Ne žele se svi viđati svaki dan, ali opet, nekima je izuzetno bitno da se što češće vide s curom ili dečkom. Da, povremeno ćete i jedan i drugi raditi kompromise, ali ovo je nešto oko čega će svaki tjedan trebati raditi kompromise, nekome će to brzo postati naporno. Ovo nije nešto oko čega bi trebali raditi kompromise, nego nešto što će vam biti zajedničko.

7.Emocionalnost

Bit će izuzetno teško osobama u vezi ako je jedan od njih netko tko je jako emocionalan i osjećajan, a drugi ne može ni zamisliti da pokazuje osjećaje. Jedan će se osjećati kao da ga druga osoba ne voli, a drugi će se gušiti od previše izljeva ljubavi. Suprotnosti se privlače, ali ne i u ovom slučaju.

8.Izlasci – koliko izlazi svaki od vas i koliko su mu oni bitni

Neki vole izlaziti svaki vikend i zapiti se kao da sutra ne postoji, a drugi će radije subotu provesti doma pod dekicom uz dobar film. Izlasci su za neke način života, a kada netko tko ne može biti doma na miru par dana za redom završi u vezi s nekime tko ne voli izlaziti, veza će im biti malo teža. Nije nemoguće prijeći preko ovoga, ali mnogima stvara itekakve probleme. Koliko ste ti i dečko partyjaneri?

9.Seks

Jednako kao i sve druge stvari, i ovo može biti deal breaker. Bit će problem ako jedno od vas želi više seksa, a drugo manje, ako niste jednako otvoreni za nove stvari, ili ako jedno od vas želi čekati do braka. Sve je to izuzetno bitno da budete na istom, jer iako se tebi seks ne čini kao bitna stvar, ali možda tvom dečku/curi itekako je. Kompromisu na ovom polju mogu biti zeznuti, nekada i ne baš mogući.

Pogledajte još:

Jesenske fotke koje ima svaki ljubavni par – ovih 6 moraš isprobati sa svojim dečkom

Tehnike za ljubljenje koje će ostaviti bez teksta: Poljubi ga na ovih 5 načina

Rečenice koje nikada ne bi smjela reći dečku – njih 6 može uništavati vezu malo po malo

veza zajedničko u vezi par zajedničke stvari cura i dečko

Još vijesti