Par

Možda se tebi visina čini kao nebitan faktor, ali u svijetu dejtanja, pogotovo online dejtanja, kad tad će se pojaviti pitanje visine. Cure uvijek naginju visokim dečkima, a koliko je visina stvarno bitna i može li utjecati na uspjeh veze?

 

Puno ljudi, pogotovo oni koji su visoki, imaju potrebu naglašavati koliko su visoki jer smatraju to svojom prednošću. Može ti se to činiti glupo jer ti nema smisla zašto bi netko naglašavao svoju visinu toliko, ali jedno od posljednjih istraživanja pokazuje da to zapravo itekako ima smisla. Pokazalo je da parovi između kojih je velika razlika u visini, pogotovo kombinacija visoki dečko i niska cura, imaju najsretnije veze.

U istraživanju je sudjelovalo 8000 ljudi i velika je većina priznala da im je draže da dečko s kojim su u vezi bude viši od njih ili da cura s kojom su u vezi bude niža od njih. Visina je ljudima bitna, pogotovo kada je veza tek u počecima ili kada s nekime još samo dejtaš. Zašto je to tako nema veze s romantikom, već s evolucijom. Ako se vratiš u prošlost, davnu prošlost, žene su uvijek bile više privučene muškarcima/dečkima koji su viši jer se pretpostavljalo da su bolji lovci i da pružaju veću sigurnost. Iako danas to više nije bitno kada tražiš dečka, ali ostalo je u ljudima.

Foto: Freepik - lookstudio

M.T.

Pogledajte još:

Što se događa kada gledaš nekome neprekidno u oči 10 minuta? Preplavit će te jedan osjećaj - evo koji

Kakve veze imaju problem s aknama u teen godinama i uspjeh u životu? Velike - evo kako i zašto

Zaboravi na riječi, govor tijela je SVE: 3 izraza lica koja otkrivaju je li netko zainteresiran za tebe ili ne

Istraživanje visina par cura i dečko veza visina u vezi

Još vijesti