Slika nije pronađena
Nakon svakog prekida imaš osjećaj da će ti srce puknuti? Dobrodošla u klub razočaranih, tužnih, ljutih i onih koji misle da više neće voljeti.

Naravno, s protekom vremena neće biti ni upola dramatično kao što zvuči u prvoj rečenici koja je karakteristična za period neposredno nakon prekida. Nakon tog, slijedi period jedenja sladoleda i svega slatkoga, večeri pred TV-om i puno druženje s BFF, a tek onda oporavak.

Kako izgleda period prije oporavka tinejdžera diljem svijeta provjerio je Seventeen, a mi donosimo najzanimljivije izjave.

Becca (16) je rekla da su prošle godine prije nego je uspjela preboljeti svoju prvu ljubav, ali je uspjela zahvaljujući podršci i ljubavi koju je primala od drugih ljudi oko sebe.

Sam (17) je rekao da se trebao u potpunosti udaljiti od cure s kojom je hodao i ponavljati samome sebi da su prekinuli s razlogom. 'Što ako' fraze je bilo potrebno izbaciti iz svoje glave i diskursa da bi mogao krenuti dalje.

via GIPHY


Ruby (15) se držala poslovice 'klin se klinom izbija' i pronašla novog dečka – započela je vezu sa svojim prijateljem odmah nakon prekida sa svojim prvim dečkom. Naravno, bivšeg je prethodno blokirala na svim društvenim mrežama.

Sandra (19) si je zadala rok za 'žalovanje' od 10 dana u kojem je isplakala sve suze i s protekom bila spremna za novu fazu – novi početak.

via GIPHY


Celine (16) ima odličan savjet – trebamo prestati razmišljati o pozitivnim stranama tog odnosa i prisjećati se zbog čega smo prekinuli i biti iskreni sami sa sobom. Najbitnije je zapitati se nedostaje li nam ta osoba s kojom smo prekinuli ili samo status 'u vezi'?

Gracie (14) kaže da je nekoliko mjeseci nakon prekida posvetila samoj sebi – svojim osjećajima, osobnoj njezi i unapređivanju u vidu čitanja. Knjige su joj pomogle prenijeti osjećaje van, 'prožvakati' bol i gledati prema naprijed.

via GIPHY


Haley (19) je pomoglo slušanje albuma 'Melodrama' pjevačice Lorde jer se s tekstom mogla poistovjetiti i osjećala se manje usamljenom kada je znala da se još netko osjeća jednako loše.

Ashley (13) je pomoglo slušanje pjesama Shawna Mendesa, naročito pjesme 'Like This', koja je, prema njezinom mišljenju, totalno podcijenjena. Osim toga, počela je pratiti Instagram račune putopisaca i proučavati koliko je svijet velik, a njezin problem (prekid) mali.

via GIPHY


Zapamti – što god da radio/radila nakon prekida, uvijek ostani jaka i nemoj propitkivati svoje odluke. Ako ste prekinuli, to znači da među vama jednostavno nije išlo – poslušaj ove savjete i preboli ga/ju što prije.

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Zaboravi ga SAD – pjesme koje će ti pomoći da preboliš bivšeg

Bivši, bye bye - znanstvenici otkrili trik uz pomoć kojeg možeš preboliti bivšeg

Prekinula si s dečkom? Tu je aplikacija koja će ti pomoći da ga preboliš

ljubav dečko Prekid bivsi bivša cura preboliti

Još vijesti