Slika nije pronađena
Prekinuli ste, gotovo je...  Prepoznaj znakove koji upućuju na to da te prijateljstvo s njih sprječava da kreneš dalje. Nemoj se vraćati i 'podgrijavati staru juhu'.

Odmah ćemo ti reći – nastojanje da s bivšim ostaneš u dobrim odnosima je plemenito i sasvim je prihvatljivo kada to možeš. Ako si imalo ljubomoran i posesivan tip osobe (a svi jesmo, barem malo), onda to u praksi nije dobro, barem ne za tebe.

Kako prepoznati da te upravo on sprječava da nastaviš sa životom?

1. Još uvijek razmjenjujete nježnosti – iako je sigurno najjednostavnije rješenje pohvatati se s njim još jednom (a nije vam prvi puta), ako 'to' radiš s njim, teže ćeš primjećivati druge dečke oko sebe. Radije izađi van i gledaj oko sebe – sigurno ćeš sresti nekoga vrijednog pokušaja nove veze s vremenom.

via GIPHY


2. Iako službeno više ne dejtate, i dalje radite zajedničke planove – samo sada to ne zovete 'dejt' nego neobavezno druženje. Razmisli o opciji da na druženje pozoveš frendicu ili ekipu ili, još bolje, nekog novog u svojem životu. Svoje slobodno vrijeme radije iskoristi na neki drugi način.

via GIPHY


3. Netko za nekim još uvijek 'slini' – mala je vjerojatnost da ste se oboje 'odljubili' – skoro uvijek netko od vas nema (samo) prijateljske namjere. I ako nastavite ta druženja, 'pogrijat ćete staru juhu', a već smo konstatirali da to nije dobro. Treba ti netko novi u životu. Da je s njim valjalo, ne biste prekinuli.

via GIPHY


4. Netko od vas uvijek bude povrijeđen – npr. zamisli situaciju u kojoj se vi još družite, a ti dejtaš s nekim novim i bivši vas vidi zajedno u kino. Bit će povrijeđen, iako nema temelja za to. Naravno, isto ćeš se osjećati ti ako vidiš s onom *savršenom* curom iz škole. Nemojte si to raditi.

via GIPHY


Naša preporuka je da ostanete u okej odnosima, ali da se ne družite nasamo, barem ne na dnevnoj/tjednoj bazi. Sve ovo govorimo s razlogom i na temelju iskustva.

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Kako preboljeti bivšega ili bivšu - što kažu oni koji su kroz prekid prošli bezbolno?

Godinu dana nakon prekida bivši dečko me i dalje uznemirava - što da radim?

Ostali ste frendovi nakon prekida - evo što to govori o tebi

ljubav nakon veze dečko prijatelji znakovi Odnosi bivsi cura dejtanje savjeti