Slika nije pronađena

Želiš ostati u tom savršenom malom mjehuriću zaljubljenosti još neko vrijeme i to je okej. Međutim, dok ti uživaš u tom blaženstvu, budi sigurna da nisi počinila niti jedan od zločina u nastavku...

Ovih deset stvari nemoj raditi ako si zaljubljena jer tvoja simpa bi mogao shvatiti što se događa oko njega, a s druge strane ćeš izluditi sve svoje prijatelje, njegove prijatelje i one koji vas okružuju. Ako radiš ijednu od ovih stvari stani im na kraj:

1. Uhodiš ga  na Facebooku

via GIPHY

Primamljivo je, ali nemoj ga tražiti na društvenim mrežama. To bi samo moglo pridonijeti raznim pretpostavkama, a u svakom slučaju to nije pametno jer možeš pretpostaviti i nešto što je u potpunosti krivo. Ili barem minimalno posjećuj njegov profil.

2. Planiraš svoju budućnost, i to s njim


via GIPHY


Budući da još ne izlazite, nemojte planirati svoju budućnost s njim. Zamišljaš li da s njim ideš na maturalnu večer? To je u redu. Ali ako zamišljaš kako će izgledati vaše vjenčanje? Nemoj.

3. Čekaš da ti odgovori na poruku


via GIPHY


Čekanje na to da ti telefon zazvoni može izgledati kao bezazlena navika, ali to je zapravo nevjerojatno oduzimanje energije i pretjerano ulaganje emocija. Evo nešto što već znaš - imaš život za živjeti, a poruke tvoje simpatije će još uvijek biti tamo i kad se vratiš. Zato idi van i zabavi se, okej?

4. Rješavaš kvizove na društvenim medijima o vašem odnosu


via GIPHY


Kvizovi su zabavni - ako ih ne shvaćaš previše ozbiljno. Ne bi ih trebala koristiti za određivanje budućnosti vašeg odnosa. Željna si saznati kako će se sve odvijati, ali kviz ti to neće reći, samo vrijeme to može pokazati. Imaj povjerenja.

5. Moliš svoje prijatelje da mu postavljaju pitanja


via GIPHY


Ovo je vjerojatno najstariji trik u knjizi. Ako nisi u stanju pitati svoju simpu jednostavno pitanje, vjerojatno nisi spremna za dejtanje. Dakle, nemoj tražiti odgovore od svojih prijatelja. Radije skupi hrabrost da sama postaviš pitanja.


6. Ispituješ njegove prijatelje o njemu


Prijatelji pričaju o svemu - pogotovo o simpama. Prijatelj tvoje simpe sigurno će mu reći da si pitala za njega. To bi moglo na kraju biti tebi u korist, ali bi moglo i poći totalno po krivu.
7. Voliš stvari koje on voli samo zato što ih voli


via GIPHY


Ako vam se sviđaju iste stvari, to je sjajno. Ali nemoj reći da ti se sviđa nešto samo zato što se njemu to sviđa. Želiš se svidjeti svojoj simpi zato što si takva kakva jesi, a ne zato što glumiš nekoga tko nisi.
8. Namjerno 'naletiš' na njega

via GIPHY


Moglo bi se činiti da je dobra ideja to da namjerno nabasaš na njega. Evo kako će se to odigrati kad on shvati što se zapravo događa:

On: 'Zar ne bi trebala biti na satu biologije?'

Ti: 'Um ... ja sam ... ali umm ...'

*neugodna tišina zauvijek*

Umjesto da namjerno pratiš njegov raspored, radije namjerno porazgovaraj s njim tijekom velikog odmora. Tako nećeš djelovati kao luđakinja.

9. Pričaš o njemu non-stop


via GIPHY


Tvoji prijatelji, tvoja mama, tvoja baka i anketar koji svake večeri zove sigurno podržavaju to što si zaljubljena i sigurno žele čuti sve o tome – ali ne baš cijelo vrijeme. Usredotoči se i na druge stvari koje ti se sviđaju.


10. Zaboravi na sada


Lako je, tako je lako - biti uhvaćena u sanjarenju o vašim budućim životima zajedno, ali nemoj zaboraviti na život koji se događa oko tebe. Pobrini se da u svoj život ulažeš svoje vrijeme i energiju - sve što imamo je sadašnjost.
Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Tušira se ili ti namjerno ne odgovara na poruku? Uz ovih 10 savjeta izbjegni dramu tijekom dopkanja sa simpom

U minuti možeš saznati sve! Sedam je razloga zašto bi trebala reći svojoj simpi kako se osjećaš

Izbjegni ttly *awkward* atmosferu! Otkrij 8 načina kako reći svojoj simpi da ti se sviđa

ljubav zaljubljenost stop simpa Mjehurić savjeti

Još vijesti