Slika nije pronađena

Zaljubljenost je samo zabavna kada je osoba u koju ste zaljubljeni dostupna. Ako razvijete neke osjećaje prema nekome u predanoj vezi, to vas može povrijediti gotovo jednako jako kao i prekid.

'Iako zaljubljenost u simpu nije posve ista, naša srca se još uvijek mogu slomiti zbog onoga što je moglo biti', kaže dr. Suzanne Degges-White. Evo kako ćete preboljeti simpatiju koju ne možete dejtati - pomno proučite ove savjete prije nego što izgubite razum:

1. Izbjegavajte nepotrebne interakcije

Stalno sretanje vaše simpatije u školi može uzrokovati emocionalnu agoniju. 'Definitivno može biti korisno ograničiti količinu interakcija', kaže dr. Suzanne Degges-White. Mala podešavanja kao što je izbjegavanje njihove klupe na putu do wc-a su korisna. 'Budite pristojni, ali ne pretjerano prijateljski nastrojeni. To je najbolji način za upravljanje vašim interakcijama', predlaže dr. Degges-White. Ne zabranjujte sebi da razgovarate s njima - samo smanjite svoju emocionalnu privrženost.


via GIPHY


2. Ograničite staklanje na društvenim mrežama

Kad gledate Instagram objave, Storyje i statuse vaše simpatije to će samo uvećati tugu koju osjećate kad vidite njega s njom, recimo, u šetnji parova. Zato dr. Degges-White predlaže suzbijanje digitalnih interakcija s njima. Ne morate dramatično unfriendati ili blokirati simpatiju - jednostavni Facebook unfollow ili mute na Instagramu ili Twitteru će učiniti trik. A ako ni to ne uspije Dr. Degges-White preporučuje to da odete korak dalje – u potpunosti skratite vrijeme koje provodite na društvenim mrežama.


via GIPHY


3. Odvlačite pozornost sami sebi uz pomoć drugih ljudi i aktivnosti

Ako je vaša simpatija u vašoj grupi prijatelja, možda ćete biti u iskušenju da potisnete svoje osjećaje i održite svoje prijateljstvo. Međutim, kada ste potajno zaljubljeni u njih, ulaganje vremena u vaše prijateljstvo može zaista napraviti kaos vašim emocijama. 'Nema čarobnog lijeka za neuzvraćenu zaljubljenost', kaže dr. Degges-White. 'No, usredotočite se na druge odnose ili pronađite nove strasti. To ponekad može pomoći da se razdoblje iscjeljenja malo skrati', dodaje. Zato se družite puno s prijateljima, bavite se sportom i ako ste spremni za to, odite na dejt. Učinite sve da se odmaknete od ideje da je biti s tom osobom vaš jedini put ka sreći.


via GIPHY


4. Nemojte biti toliko strogi prema njegovoj boljoj polovici

Svaka romantična komedija obično uključuje frajera koji već ima curu koja je skroz nezanimljivo čudovište čiji je jedini cilj to da spriječi glavne likove od toga da budu zajedno. Međutim, u stvarnom životu, cura vaše simpe je osoba, a ne prepreka. Sve drugo je fantazija koja je vjerojatno nerealna i ona će vas najvjerojatnije razočarati.


via GIPHY


5. Priznajte sami sebi da zapravo ne želite biti 'ona druga'

'Postoji nešto u želji za onim što ne možete imati, a to može biti zavodljivo', kaže dr. Degges-White. To je posebno istinito kada vaša simpatija voli flert unatoč tome što je zauzet, što može biti loša vijest u samom startu. Čak i ako ta osoba ne prevari svoju curu s vama nego 'samo' priča ružne stvari o svojoj curi ili vas ponekad drži za ruku kad je pijan, pogodite što! To je emocionalno varanje. Osoba koja prevari jednog partnera će vrlo vjerojatno varati i sljedećeg. Štoviše, netko tko je voljan prevariti svog partnera može biti nesretan u svojoj trenutnoj vezi i tada ne postoji način da se utvrdi je li zaljubljen u vas ili u ideju da bježi od osobe s kojom je.


via GIPHY


6. Postavite čvrste fizičke granice

Osjećaji nisu uvijek tako uredni i logični. Ako ste zabrinuti da biste mogli doći u iskušenje da završite sa zauzetom simpom, važno je postaviti neka temeljna pravila kako biste izbjegli nešto što ćete možda na kraju požaliti. Ako ne možete potpuno eliminirati društvene interakcije, postavite pravilo da fizički ne dodirujete svoju simpatiju. Udaljavanje od svoje simpatije je najmanje što možete učiniti za sebe - izbjegavat ćete emocionalni pakao i osjećaj krivnje. 'Ponekad ljude privlači 'zabranjeno voće' jer im to služi kao zaštitni mehanizam', kaže ona. 'Ako osobi nedostaje samopouzdanja po pitanju njihove privlačnosti i odluči se zaljubiti u ljude koji su nedostižni, oni se vjerojatno štite od potencijalnog neuspjeha i od toga da budu povrijeđeni', dodaje.


via GIPHY


'Morate se zapitati što vas sprječava da se usmjerite na nekoga tko bi zapravo mogao biti na raspolaganju za istinsku vezu', kaže dr. Degges-White, dodajući da jednostavno razgovaranje s bliskim prijateljima može pomoći.

Foto: IMDb/ Giphy

M.S.K./
Izvor

Pogledajte još:

Otkrila si svoje osjećaje, ali simpa te odbila? Evo kako to prihvatiti i zaliječiti slomljeno srce

OMG Jesi li se pronašla? Osam simpatija koje svaka cura ima u osnovnoj i srednjoj školi

Misliš da se druga cura upucava tvojoj simpatiji ili dečku? Evo kako skužiti jesi li u pravu

ljubav zauzeta simpa zaljubljenost simpatija simpa savjeti

Još vijesti