Slika nije pronađena
Naravno, postoje i uobičajeni razlozi za prekid veza poput prevare, (detektiranog) laganja, različitih planova, fizičke udaljenosti itd., ali postoje i ovi – pomalo čudni.

Naša generacija je specifična jer iznimno puno koristi Internet, društvene mreže i tehnologiju općenito – više od ikoje prije iz jednostavnog razloga – jer je sve to lako dostupno. Međutim, s promjenom obrazaca ponašanja, mijenjaju se i veze i sve vrste međuljudskih odnosa.

Donosimo najčešće nove razloge za prekid:

1. Tvoj partner ima dugove
– nedavno istraživanje je pokazalo da čak 21% milenijaca (tako zovemo našu generaciju) posjedovanje dugova smatra razlogom za prekid.

via GIPHY


2. Ne zna se koristiti društvenim mrežama – jer se snalaženje na internetu općenito danas smatra općim znanjem, a izostanak zajedničkih fotki čudnim ponašanjem. Uostalom, što nije na fejsu ili na Instagramu, nije se ni dogodilo.

via GIPHY


3. Uporno ne želi odrasti – iako je Petar Pan neodoljivo sladak, pripadnici naše generacije očito ga ne bi voljeli imati kraj sebe. Stvarnost nas kadtad zatekne, pa je bolje da uz sebe imamo nekoga tko se može nositi s problemima i odgovornostima (koji su pred nama).

via GIPHY


4. I dalje je aktivan/aktivna ili ima profil na aplikacijama za dejtanje – premda tu aplikaciju nisi koristio/koristila mjesecima, tvojem partneru/partnerici će smetati što ju uopće imaš na svojem mobitelu. Ako otkrije da si tamo aktivan/aktivna, to je siguran razlog za prekid.

via GIPHY


5. Nisu odgovorni i politički aktivni građani – da, ok, ako još nisi napunio/napunila osamnaest, ne možeš još glasovati, ali možeš imati mišljenje. Možeš se uključiti u proteste i inicirati promjene. Nova istraživanja pokazuju da čak 47% milenijaca ne bi ni otišlo na spoj s nekim s kim ne dijeli političke stavove.

via GIPHY


6. Svoje slobodno vrijeme troši na zaradu sa strane – milenijci su jedna od najradišnijih generacija i, kao da nije dosta da rade jedan posao puno radno vrijeme, mnogi rade i još nešto sa strane. Čak i ako ide još u školu, prezauzetost nečim drugim i ne ostavljanje vremena za vas dvoje, moglo bi rezultirati prekidom.

via GIPHY


7. Ne zna se dopkati – dopkamo se po cijele dane i to putem Whatsappa, Vibera, Messengera, maila, koječega... i najviše nam ide na živce kada nam dečko/cura ne odgovori na poruku danima ili uvijek odgovara kratko (s 'da' ili 'ne'), samo s emojijem ili ne postavlja protupitanja, što tumačimo nedostatkom interesa u svakom slučaju.

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

M.Z.

Pročitajte još:

Ostali ste frendovi nakon prekida - evo što to govori o tebi

Prolaziš kroz prekid, plače ti se i gleda film – nudimo rješenja

Nemoj lagati sama sebi - 6 znakova da je vrijeme za prekid

ljubav milenijci dečko Prekid problem cura dopkanje

Još vijesti